avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1539 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Facturare TVA Prestari servicii operatori ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Facturare TVA Prestari servicii operatori intracomunitari

Buna ziua,
Firma mea este inregistrata in Olanda, cu un numar valid de TVA in UE. Doresc sa ma inscriu la un curs de lucrare a metalelor oferit de o firma romaneasca, in Bucuresti. Cursul inseamna predare plus materiale (consumabile). Firma din RO spune ca intrucat locul prestarilor serviciilor este Romania, ei imi vor emite o factura care va include 20% TVA, chiar daca eu, ca beneficiar, sunt inregistrata in Olanda, iar consumabilele devine si ele servicii.

Din ceea ce cunosc eu pana acum,

1)o firma din Ro inregistrata la registrul Operatorilor Intracomunitari NU poate factura TVA unui alt operator intracomunitar, chiar daca este vorba de servicii prestate in Ro.

2) Daca firma din Romania NU este inregistrata ptr TVA, atuni nu imi poate emite factura deloc.

Va multumesc frumos pentru timpul acordat citirii si pentru ajutor.

Alte discuții în legătură

Factura prestari servicii pe baza de contact pt.italia MARIAN76 MARIAN76 AM O FIRMA ROMANEASCA,ADICA UN SRL CU SEDIUL IN ROMANIA SI ANGAJEZ PERSONAL CU CONTRACT DE MUNCA.SALARIATII MEI VOR MUNCII IN ITALIA LA O FIRMA ITALIANA PE ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii catre elvetia fiulian fiulian Buna ziua, Am o firma neplatitoare de TVA si prestez servicii IT pentru o firma din elvetia. Exista o procedura speciala pentru emiterea facturilor catre ... (vezi toată discuția)
Tva aferent serviciilor prestate de o firma romaneasca unei firme din elvetia violeta radulescu violeta radulescu buna ziua, O firma din Romania presteaza servicii pentru o firma din Elvetia. Firma din Elvetia nu are reprezentanta in RO. Locul prestarii este in RO. Ma ... (vezi toată discuția)