avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA PFA IT Neplatitor TVA - prestari servicii in UE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

PFA IT Neplatitor TVA - prestari servicii in UE

Salut,

Sunt un PFA in IT din 2013, neplatitor de TVA. Am colaborat cu mai multe firme din tara.
Acum am posibilitatea printr-un prieten sa lucrez cateva luni la un proiect in Austria. Ce anume trebuie sa fac? Am inteles ca trebuie sa ma inscriu in asa zisul "Registrul operatorilor intracomunitari", sa ma inscriu in scopuri de TVA dar nu platitor de TVA.

Ce trebuie mai exact sa fac?

Am fost azi de dimineata la ANAF sector 5 si nu prea m-au lamurit persoanele de acolo. Cineva mi-a zis ca trebuie sa completez declaratiile D091 si D095. Alta persoana de acolo mi-a zis de D092.

Ce trebuie mai exact sa completez?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Iulie 2016
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Facturare cu sau fara tva? inregistrare roi? gistra gistra 1) Am o firma platitoare de TVA si prestez servicii IT la o firma neplatitoare de TVA din UK. In acest caz facturez cu TVA 0, TVA 24% sau fara TVA? 2) Am un ... (vezi toată discuția)
Inscriere in registrul operatorilor intracomunitari roxana_c_09 roxana_c_09 Buna ziua, Sunt traducator PFA neplatitor de TVA si pentru a colabora cu diverse birouri din UE mi s-a cerut un nr de TVA. Din cate am inteles, pentru a ... (vezi toată discuția)
Factura in lei - client ue Mariralu Mariralu Buna ziua , Daca sunt neplatitor de TVA , pot factura o factura catre un client din UE care este platitor de TVA ? (vezi toată discuția)