avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizaţia aferentă concediului pentru creşterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizaţia aferentă concediului pentru creşterea copilului şi stimulentul de inserţie nu se pot cumula.

Buna ziua
Ce se intampla daca dupa doua trei luni de la reluarea activitatii angajatul este disponibilizat de angajator ? Mai primeste stimulentul de insertie pana la varsta copilului ,respectiv trei ani
Ultima modificare: Luni, 4 Iulie 2016
200360PIM, utilizator
Cel mai recent răspuns: 200360PIM , utilizator 13:28, 5 Iulie 2016
1. Stimulentul de insertie se plateste numai pe perioada cat are venit din salarii.

2. Daca a fost concediat poate solicita sa reintre in concediu crestere copil (CCC) pana ce copilul implineste varsta de 2 ani.

daca intra in somaj , copilul impliniind deja varsta de 2 ani , mai primeste stimulentul de insertie ?
1. In raspunsul anterior am spus:
1. Stimulentul de insertie se plateste numai pe perioada cat are venit din salarii.

2. Pe perioada de somaj indemnizat nu beneficiati de stimulentul de insertie.
Multumesc
Am o angajata care trebuia sa vina la serviciu din 08.08.2016, copilul ei implinind varsta de doi ani pe 08.09.2016. A venit si si-a facut cerere de reluarea activitatii cu data de 05.07.2016 pentru a beneficia de Stimulentul de insertie pana cand copilul va implinii trei ani .
Intrebarea era : Va beneficia inca un an de ,,Stimulentul de insertie'' pentru ca vine cu o luna mai repede la serviciu ?

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie pana la implinirea varstei de 3 ani a copilului rodicadragan rodicadragan Buna ziua Va rog, daca puteti sa ma luminati in privinta aplicarii legii 66/2016, mai exact cu privire la stimulentul de insertie acordat pana la implinirea ... (vezi toată discuția)
Concediu pt. cresterea copilului BobuL BobuL Buna ziua ! Sunt in concediu pt. cresterea copilului pana la 2 ani. Daca ma angajez in aceasta perioada doar cu 4 ore, mai primesc cei 500 lei de la stat ? (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pana la varsta de 2 ani anymaryh anymaryh Buna ziua! Potrivit noilor modificari, beneficiaza de recalcularea indemnizatiei si mamicile care iau deja indemnizatia? Plafonul a ramas tot de max 1200 lei ... (vezi toată discuția)