avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu pt. cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu pt. cresterea copilului

Buna ziua ! Sunt in concediu pt. cresterea copilului pana la 2 ani. Daca ma angajez in aceasta perioada doar cu 4 ore, mai primesc cei 500 lei de la stat ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:53, 30 Iulie 2016
Incepand cu 01.07.2016 , valoarea stimulentului de insertie este de 532 lei (50%din cuantumul indemnizatiei minime pentru CCC - 1063 lei).

Conform art.7 alin.1din OUG 111/2010, persoanele care, în perioada în care sunt îndreptăţite să beneficieze de concediul pentru creşterea copilului, prevăzut la art. 2 alin. (1), obţin venituri supuse impozitului potrivit art. 3 au dreptul la un stimulent de inserţie în cuantum lunar de 50% din cuantumul minim al indemnizaţiei stabilit la art. 2 alin. (2).

"Pentru persoanele care obţin venituri supuse impozitului potrivit art. 3, cu cel puţin 60 de zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, acordarea stimulentului de inserţie se prelungeşte astfel:
a) până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani;
b) până la împlinirea de către copil a vârstei de 4 ani, în cazul copilului cu handicap, fără a beneficia în această perioadă de prevederile art. 31 alin. (1) şi (2)."
(alin.2 al art.7 din OUG 111/2010)

In speta, daca reveniti la munca in perioada CCC - indiferent de tipul c.i.m. incheiat sau de durata timpului de munca - , atunci benefciati de stimulentul de insertie potrivit textelor sus mentionate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Iulie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie ana06 ana06 buna in legatura cu noua lege am inteles ca pana la implinira a 3 ani a copilului daca se incepe mai repede munca primesti 531 lei stimulent.Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Ccc- contract munca incetat Dreamdream Dreamdream Buna ziua! Ma aflu in CCC si beneficiez de indemnizatia lunara.Nu am un contract de munca suspendat pe 2 ani dat fiind ca mi-a incetat contractul la data ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie pana la implinirea varstei de 3 ani a copilului rodicadragan rodicadragan Buna ziua Va rog, daca puteti sa ma luminati in privinta aplicarii legii 66/2016, mai exact cu privire la stimulentul de insertie acordat pana la implinirea ... (vezi toată discuția)