avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire

Buna ziua,

Am urmatoarea speta:
Am o dauna totala la masina, urmand a mi se vira banii catre banca ( masina este cumparata prin credit bancar cu garantie). Am o poprire pentru care am o intelegere cu Executorul Judecatoresc de a plati rate lunare pana la achitarea popririi.
Infintarea popririi este asupra conturilor pe care le am deschise la banca respectiva.
Plata daunei se va face in contul bancii deschis pe numele acesteia, (nu pe numele meu), urmand sa se faca distribuirea sumelor pentru achitarea creditului si diferenta sa-mi revina mie.
Intrebarile sunt:
1. Daca plata daunei se face intr-un alt cont decat cel pe numele meu ( contul bancii), banca este obligata sa plateasca in contul executorului?
2. In situatia in care am intelegere cu Executorul Judecatoresc, acesta poate sa nu tina cont de intelegere si sa oblige banca sa-i vireze banii ( diferenta dintre dauna totala si soldul la banca la momentul respectiv)?
Cel mai recent răspuns: sorin415 , utilizator 21:33, 5 Iulie 2016
poprirea de ce o aveti?
Pentru neplata unui credit.
puteti cere bancii sa va faca un cont colector de care executorul nu se poate atinge sau sa vi se vireze banii in contul unui tert imputernicit de dvs si de acolo faceti ce vreti cu ei
Am imputernicire sa vireze banii unui tert dar banca cere in continuare adresa pentru suspendarea popririi. Este indreptatita banca sa ceara in continuare adresa scrisa de la Executor, chiar daca banii de la asigurare nu se vireaza in contul de la banca deschis pe numele proprietarului pe care exista poprirea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire cont alicess alicess Buna ziua, Am o poprire pe contul bancar si o descoperire de card la aceeasi banca. De 3 luni, banca imi opreste 1/3 din salariu insa nu a virat nicio suma ... (vezi toată discuția)
Consemnarea sumei stelian67 stelian67 As avea o intrebare : In cit timp este obligata banca sa vireze banii in contul executorului judecatoresc dupa ce acesta a facut instiinatrea cu titlul ... (vezi toată discuția)
Dosar executare luanna-mish4 luanna-mish4 Buna seara, Bunicii mele i s-a facut dosar de executare silita in urma nerespectarii contractului de credit. Suma pe care trebuie sa o plateasca ajunge ... (vezi toată discuția)