Am o nelamurire legata de obligativitatea semnarii procesului verbal de receptie a casei de catre un diriginte de santier.
Practic inspectorul de la Primarie refuza sa-mi elibereze procesul verbal de receptie finala a casei, fara ca acesta sa fie semnat anterior de catre un diriginte de santier, dupa ce am platit toate taxele aferente pt un astfel de PV si am facut inclusiv plan de topometrie care sa confirme faptul ca dimensiunile camerelor construite sunt conforme cu planul de arhitectura.
Am construit in 2008 o mansarda, am fost amendata in acelasi an de disciplina in constructii pentru aceasta greseala, iar in 2013 am inceput procedura de intrare in legalitate obtinand in acest sens autorizatia de constructie in 2014 si am prelungit termenul acesteia in 2015.
Acum efectiv inspectorul de la primarie isi bate joc de mine, in sensul ca pune o serie de piedici numai ca sa nu-mi elibereze PV de receptie si un certificat de atestare a constructiei, de aceea va intreb daca EXISTA O LEGE? care sa ma oblige sa semneze un diriginte de santier PV de receptie, intrucat nu gasesc nici un astfel de diriginte, care sa-si asume raspunderea pentru constructia realizata de altcineva.
Este evident ca, daca am construit fara autorizatie de constructie si am luat amenda in acest sens, am facut constructia cu o echipa fara diriginte de santier, deoarece acestia sunt angajati numai la firmele mari de constructii, care au tarife foarte mari in comparatie cu firmele mici de constructii, iar firmele mari de constructii nu se apuca de o lucrare fara autorizatie de constructie.
e important sa intelegeti ca inspectorul de la primarie nu va aproba ceva (profesional), ci constata ca un set de acte este complet sau nu.
uneori inspectorul nu are o pregatire solida in domeniu.
de aceea e nevoie de dirigintele de santier
Intabulare mansarda
mio28
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti ce acte ar fi necesare pentru intabulare mansarda, construita la casa,anul acesta; de asemenea mentionez, ca parintii sunt ... (vezi toată discuția)