avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Reintrare in concediu de crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Reintrare in concediu de crestere copil

Buna ziua, ma aflu in perioada de plata stimulent insertie si doresc sa reintru in concediu de crestere copil de la 1 august.
Avand in vedere ca lucrez, desi legea imi da dreptul sa ma intorc in CIC, angajatorul are dreptul legal sa imi refuze cererea de reintrare in CIC? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:40, 5 Iulie 2016
OUG 111/2010
art. 25
(1) Angajatorul are obligaţia de a aproba concediul pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1). Perioada de acordare se stabileşte de comun acord cu angajatul.
...


art.26
(1) Constituie contravenţie nerespectarea prevederilor art. 14 alin. (2), art. 19 alin. (2) şi art. 25 şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei.

(2) Constatarea contravenţiilor prevăzute la alin. (1) şi aplicarea amenzilor corespunzătoare se fac de către organele cu atribuţii de control ale Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.
.....

In situatia in care angajatorul nu va aproba cererea de CCC, sesizati imediat Inspectia Muncii/ITM-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cic cristinamadalina cristinamadalina Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea situatie: am 2 angajati sot, sotie. Sotia a solicitat CIC pentru 1 an si 11 luni. Cu 5 luni ... (vezi toată discuția)
Pot sa reintru in ccc? claudiola claudiola Buna ziua! In august 2011 am intrat in concediu crestere copil pe perioada de 2. In data de 24.04.2012 am incetat suspendarea contractului de munca la firma ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil mitrofan emilia mitrofan emilia buna ziua va rugam sa imi spuneti cum se poate face in cazul unei cereri de concediu crestere copil pana la 2 ani a unui saariat care este tatal copilului dar ... (vezi toată discuția)