avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare nume de familie.
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare nume de familie.

Situația:

* persoană adultă
* părinții divorțați, păstrat numele tatălui
* mama recăsătorită, numele de familie compus din numele de domnișoară și cel al soțului
* soțul decedat, mama păstrează în continuare numele compus

Am dreptul de a lua numele mamei?(nu am fost adoptată de către defunct)

Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:22, 5 Iulie 2016
Da. Motivati ca vreti sa aveti numele comun cu cel al mamei dvs. Personal consider ca este un motiv intemeiat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la nume AlexandruIonut AlexandruIonut Buna ziua . SItuatia mea este urmatoarea: Pe cand aveam 3-4 luni parintii mei au divortat eu fiind incredintat mamei , apoi cand aveam aproximativ 3 ani ... (vezi toată discuția)
Drept mostenire copil adoptat nicolaeianculescu nicolaeianculescu Buna ziua! Am fost infiat de catre o familie care dupa 8 ani au divortat,mama adoptiva recasatorindu-se cu un domn divortat care, si d-lui avea 2 copii din ... (vezi toată discuția)
Revenire la numele de familie purtat anterior căsătoriei.căsătorită în 1988. preluat nume de familie al soțului. ... Adriana% Adriana% Căsătorită în 1988. Preluat nume de familie al soțului. Divorțat în 1997. Păstrat nume dobândit prin căsătoria desfăcută pentru ca aveam atunci ... (vezi toată discuția)