avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contractul de intretinere atacabil?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contractul de intretinere atacabil?

Buna seara,
1. De curand am incheiat un contract de intretinere cu bunica, si m-ar interesa daca dupa decesul acesteia , fiica ei, ar putea ataca acest contract si sa obtina parte din imobil ?

2. In ce conditii bunica , ar putea sa o dezmosteneasca total pe fiica ei?
Ultima modificare: Marți, 5 Iulie 2016
paullilie, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters344547 , utilizator 09:36, 6 Iulie 2016
Era bine si mai sigur pt dvs daca fiica-sa si-ar fi dat acordul in scris la notar ca e de acord cu contractul de intretinere.Daca nu a dat acea declaratie poate ataca contractul dupa decesul batranei cu succes daca demonstreaza ca nu ati intretinut-o.Trebuie sa pastrati toate dovezile (chitantele,facturile etc.) sa va asigurati ca aveti martori care stiu ca ati avut grija de batrana. Daca nu o sa puteti demonstra ca intretinerea s-a efectuat, fiica-sa poate cere desfiintarea contractului.
2 Nu poate sa o dezmosteneasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile asupra unui testament in care sunt implicati si alti membrii ai familiei ContSters215993 ContSters215993 Problema mea este urmatoarea: am grija de o batranica a carui sot a murit in urma cu 15 ani. Aceasta doreste ca dupa moartea dumneaei apartamentul sa-mi revina ... (vezi toată discuția)
Atac contract de vanzare cumparare cu drept de uzufruct viager emil29 emil29 Buna ziua, Vreau sa fac un contract de vanzare -cumparare cu o batraba de 84 de ani(am scos un certif care atesta ca este in deplinatatea facultatilor ... (vezi toată discuția)
Cum se poate renunta la contractul de intretinere ?? spiridus spiridus Buna ziua, AM facut un contract de intretinere cu un batran, neajutorat, are o fata plecata de ani de zile de acasa, nu-i poarta de grija, il ingrijim si ... (vezi toată discuția)