avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somer care se inscrie la facultate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somer care se inscrie la facultate

Buna,
In prezent beneficiez de indemnizatie de somaj si as vrea sa ma inscriu la inca o facultate, pt cea pe care o am nu ma mai ajuta :yes: . As dori sa stiu daca voi mai beneficia de somaj in calitate de studenta.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Luciana Guraliu-Macovei , Avocat 16:08, 20 Septembrie 2009
lia19. a scris:

Dupa parerea mea nu cred ca puteti fi in acelasi timp si somer si student.Nu stiu daca situatia este aceiasi si in cadrul unitatilor particulare dar ma indoiesc sa fie altfel.

Atat timp cat indemnizatia de somaj provine din faptul incetarii contractului individual de munca,adica dupa prestarea unei munci,legea nu impiedica pe nimeni sa urmeze o forma de invatamant universitara care ar fi echivalenta cu efectuarea unor cursuri de calificare profesionala,pe care de regula,A.N.O.F.M sau ahentiile judetene de ocupare a fortei de munca le organizeaza tocmai pentru aceasta situatie...calificarea unei persoane beneficiare de indemnizatie de somaj intr-un domeniu care ar putea-o ajuta sa isi gaseasca de lucru.Indemnizatia de somaj provenita din munca este independenta de activitatea de student dar numai in situatia in care cel in cauza este admis la o institutie universitara de stat si nu particulara.
pakos a scris:

Stimata lia19., interdictia opereaza doar in cazul somerilor absolventi, nu a celor proveniti din munca.

Foarte corect.....indemnizatia de somaj pe care o primeste in momentul acesta persoana in cauza este de fapt,compensarea salariului pe care persoana il primea in urma muncii prestate si nu are nici o relevanta ca in momentul in care se beneficiaza de indemnizatie de somaj provenita din munca ,cel in cauza urmeaza cursurile vreunei facultati.....facultatea o poti urma si in timpul prestarii muncii in cadru l unui loc de munca ,faptul ca a intervenit un motiv ce a condus la disponibilizarea angajatilor in timpul in care acesta era urma si o forma de invatamant universitara este irelevant...el primeste indeminzatia de somaj in temeiul muncii prestate anterior dispunerii disponibilizarii.
:offtopic: Interventie moderator
# Luciana Macovei
Nu este dorita postarea mai multor mesaje consecutive in aceeasi discutie. Daca aveti mai multe lucruri de spus, puteti folosi functia de editare a mesajului anterior.
Incalcarea Regulamentului de postare se sanctioneaza in prima faza cu avertisment, care va fi public si se va posta de catre administrator / moderator in sectiunea de anunturi oficiale a forumului. Abaterile repetate pot duce la inchiderea contului (banare), temporara sau definitiva.
freeelis a scris:

:offtopic: Interventie moderator
# Luciana Macovei
Nu este dorita postarea mai multor mesaje consecutive in aceeasi discutie. Daca aveti mai multe lucruri de spus, puteti folosi functia de editare a mesajului anterior.
Incalcarea Regulamentului de postare se sanctioneaza in prima faza cu avertisment, care va fi public si se va posta de catre administrator / moderator in sectiunea de anunturi oficiale a forumului. Abaterile repetate pot duce la inchiderea contului (banare), temporara sau definitiva.

SCUZELE DE RIGOARE.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj lalar lalar Buna seara O persoana care a fost concediata pentru motive care nu tin de persoana salariatului, urmeaza in prezent si cursurile unei facultati la zi, cu taxa ... (vezi toată discuția)
Conditii somaj gabriel13 gabriel13 este posibil ca sa nu beneficiez de somaj daca urmez cursuri la o facultate ID ? (vezi toată discuția)
Somaj blareanabel blareanabel daca beneficiez de somaj pot sa urmez in acelasi timp si o scoala postliceala particulara?;);) (vezi toată discuția)