avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorii Anglia
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorii Anglia

Buna ziua,

Situatia mea este in felul urmator: am locuit timp de 10 luni in Anglia, timp in care am incercat sa fac tot posibilul sa gasesc o slujba. Nu am gasit loc de munca decat temporar si pana la urma am fost nevoit sa ma intorc in tara, dar lasand acolo o datorie de aprox. 375 de lire la compania de energie electrica si o rata de 30 de lire neplatita la un imprumut mic de 100 de lire.

Intrebarea mea este daca pot avea probleme mai departe in Romania, avand aceste datorii acolo, daca nu le platesc.

Vreau de la bun inceput sa ma exclud din categoria "tepari", pentru ca nu poate fi vorba despre asa ceva. Am incercat sa imi fac o viata acolo impreuna cu logodnica, am fost si vom fi mereu oameni corecti, am muncit amandoi si am facut tot posibilul sa fie bine, nu am mers la cersit sau la cantat la acordeon si nici nu facem parte din categoria celor care se duc sa munceasca pe santiere ragaind bere la amiaza.

Pur si simplu asa a fost sa fie. Ar fi trebuit sa plecam mai din timp, dar am mai tot tras ca poate-poate prindem ceva, pentru ca am vrut foarte mult sa ramanem definitiv acolo, ca sa scapam de dezastrul din Romania, si asa am ramas pana cand nu am mai avut cu ce.

Aici, in Romania desigur, este foarte greu si abia abia castigam cat sa ducem un trai decent, dar nu ne putem permite imprumuturi sau sa platim inapoi.

Cat de mult risc daca "uitam" de datorii? Stiu ca nu e o mutare chiar laudabila, dar trebuie sa imi vad si eu interesul, mai ales ca e alta tara si nu o sa mai calc vreodata pe acolo prea curand. Din ce am mai citit, unii spun ca nu s-ar deranja pentru astfel de sume, pana la urma cat am eu datorie e o treime de salariu minim la ei, deci nu e asa de mult. Este adevarat? Exista sansa sa faca vreo miscare pentru sumele acelea?

Datoria o am de prin aprilie, in martie am venit in tara si pana acum nu am auzit nimic.
Cel mai recent răspuns: RIMAX , utilizator 12:17, 6 Iulie 2016
Corectie:

Datoria o am de prin februarie, in martie am venit in tara si pana acum nu am auzit nimic.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la liberă exprimare: e legal să mi se atragă atenția, la muncă, pentru că folosesc uneori un limbaj mai ,,colorat"? kassp3r kassp3r Daca in timp ce vorbesc cu un coleg si amandoi folosim un limbaj uneori mai \"colorat\" pentru ca ne-am permis, este corect ca o terta persoana din afara ... (vezi toată discuția)
Domiciliu la tata. ce sanse? iulian2017 iulian2017 Domiciliul de la mama la tata in strainatate. Salutare. Am sa incerc sa fiu scurt dar detaliat. Telenovela lunga. Divortat de 3 ani (alegerea mea). ... (vezi toată discuția)
Legea? o apa de ploaie? Dana Marin Dana Marin Am vorbit cu o prietena comisar de politie si ea mi-a spus ca au mainile legate de legile care favorizeaza infractorii. \"Nu ai mare lucru ce le face. Tu faci ... (vezi toată discuția)