avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Modificari in apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modificari in apartament

Buna ziua!

Recent doresc sa fac cateva modificari in garsoniera in care locuiesc. Modificari insemnand in principal marirea bucatariei (bucataria are un perete comun cu balconul pe care vreau sa-l daram si un perete comun cu camera de locuit, pe care vreau sa-l daram pana la jumatate - jumatatea de sus) la care se adauga schimbarea gresiei si faiantei din baie, pus parchet in camera de locuit, varuit, etc, etc.
Pentru ca vreau sa fac lucrurile legal, am fost la administratora si am intrebat daca stie daca pot sa daram peretele dintre bucatarie si balcon (acolo se pare ca este o aerisire sa ceva de genul asta si nu stiu sigur daca am voie sa-l daram) iar ea m-a trimis la primarie. A zis ca nu poate sa ma ajute cu nici o informatie.

Stiu ca daca faci modificari in apartament fara autorizatie e foarte riscant (stiu f multe cazuri in care vecinii s-au sesizat si amenzile au fost usturatoare). Asadar speram ca poate ma ajuta cineva cu informatii in legatura cu actele necesare pentru obtinerea autorizatiei.
Si as vrea sa stiu si cine alticineva in afara de administratie mi-ar putea spune daca peretele dintre bucatarie si balcon poate fi daramat sau nu. Mentionez ca in extrasul de la oficiul de cadastru si publicitate imobiliara pe care l-am primit in urma cumpararii garsonierei nu este nicaieri scris materialul din care sunt facuti peretii, asa ca nu stiu daca e structura de rezistenta sau nu. Nu am gasit informatia asta nici in alt documen pe care l-am obtinut.
Cel mai recent răspuns: crslaura , utilizator 21:58, 18 August 2009
in primul rand trebuie aflat daca este de rezistenta sau nu acel perete. daca nu este nu exista probleme intrucat nu afecteaza structura blocului si siguranta. Daca este de rezistenta nu aveti voie este ca si cum va taiati singur craca de sub picioare.
~ Conținut șters la cerere ~
jurist Clement a scris:

La primarie inginerul cu spatiul locativ care detine si studiul de rezistenta din Fisa tehnica a blocului !!!!!
#-o#-o
chiar credeti asta ?
acest document poate fi gasit la firma care a proiectat blocul respectiv si ar trebui ca o CARTE TEHNICA A BLOCULUI sa fie si in posesia asociatiei. sint convins ca in 99,99% din cazuri nu veti gasi la primarie asa ceva
Nu cred insa ca face parte din structura de rezistenta a blocului. Desi administratora mi-a spus ca nu crede ca pot sa il dau jos pentru ca foloseste drept canal de aerisire...desi nu vad utilitatea lui, pt ca bucataria are geam.

Oricum, nu cred ca o sa ma lamuresc pana nu dau niste telefoane. Am crezut ca a trecut cineva printr-o situatie asemenatoare.

Cat despre actele necesare pentru obtinerea autorizatiei? Citisem pe undeva ca e nevoie de proiect aprobat de un arhitect, sau ceva de genul asta?
jurist Clement a scris:

La primarie inginerul cu spatiul locativ care detine si studiul de rezistenta din Fisa tehnica a blocului !!!!!
#-o#-o

Dv chiar aveti la primarie "inginerul cu spatiul locativ care detine si studiul de rezistenta din Fisa tehnica a blocului" ?

Asa cum a precizat dl. Felix la asociatie este ( sau ar trebui sa fie ) cateva dosare cu toate schitele , proiectul, desfasurarea constructiei, etc., adica CARTE TEHNICA A BLOCULUI . A fost o dispozitie acum cativa ani ca toate asociatiile sa intre in posesia acestor documente care erau pastrate la Regia care se ocupa de toate blocurile din oras . Atunci am intrat si noi in posesia acestor dosare primite be baza de delegatie, stamplila , PV., etc.
Va sugerez sa intrebati la asociatie daca aveti aceste documente sau la biroul de indrumare a asociatiilor de proprietari din primarie. Sau mergeti la Oficiul de cadastru. E posibil ca acolo sa gasiti si specialisti sa faca , daca e nevoie si proiect pentru modificari, daca vi se spune ca se poate legal.

Alte discuții în legătură

Desființare zid dintre bucătărie și balcon Ioana402 Ioana402 Bună ziua, Am cumpărat recent un apartament într-un bloc vechi și ne-am apucat de renovări. Bucătăria nu are geam, geamul de la bucătărie fiind de ... (vezi toată discuția)
Modificare apartament...rog sfaturi Paraiah Paraiah Buna ziua am si eu cateva intrebari despre o modificare daca se poate. Stau intr-un apartament cu 2 camere in care bucatarie este delimitata de sufragerie ... (vezi toată discuția)
Autorizatie modificare apartament ulterioara lucrarilor grandanat grandanat Buna ziua. Ma aflu in fata urmatoarei situatii. Sunt pe cale de a cumpara un apartament cu imprumut de la banca( antecontractul e deja semnat). Problema e ... (vezi toată discuția)