avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Modificare Apartament...Rog Sfaturi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Modificare Apartament...Rog Sfaturi

Buna ziua am si eu cateva intrebari despre o modificare daca se poate.
Stau intr-un apartament cu 2 camere in care bucatarie este delimitata de sufragerie de catre un perete de caramida pe cant. Ce as dori eu este la colt sa fac eu un stalp mai rezistent (de fapt sa intararesc acel colt pentru a avea mai multa stabilitate pentru un suport de pahare suspendat) si peretele dintre sufragerie si bucatarie sa il decupez pe jumatate sa pot avea vedere in bucatarie.
A doua intrebare este vazuta pe la vecini balconul este delimitat de catre sufragerie de o usa si un geam. Perete nu este decat 1 metru sub geam unde se afla caloriferul. Multi au daramat aceasta usa si geamul.
A doua imi este mai putin interesanta dar prima modificare ma intereseaza fiind apartament in forma de L si lumina este slaba...asa as castiga lumina de la geamul din bucatarie.
Este necesar autorizatie pentru modificare si daca da exista sanse sa imi acorde.
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 10:11, 9 Aprilie 2010
1. Potrivit Legii nr 50/1991 privind autorizarea lucrarilor de construactii aveti nevoie de o autorizatie de construir pentru modificarile interioare pe care doriti sa la aduceti apartamentului. Pentru aceasta este necesar sa obtine in prealabil un certificat de urbanism de la Primaria la care sunteti arondat. Acest certificat se obtine in baza unei cereri care trebuie insotita de schita apartamentului, de un proiect intocmit de un arhitect cu modificaril e dorite, de memoriul tehnic al apartamentului, de fisa cadastrala, de acordul vecinilor, de un contract cu o firma de salubrizare pentru ridicarea molozului, de diverse avize, de acordul ISC (Inspectoratul de Stat in Constructii).

2. Va puteti adresa unei firme de arhitectura care se acupa integral de problemele dvs.
In aceasta situatie pe langa costurile diferitelor acte va trebui sa achitati si un anumit comision.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desființare zid dintre bucătărie și balcon Ioana402 Ioana402 Bună ziua, Am cumpărat recent un apartament într-un bloc vechi și ne-am apucat de renovări. Bucătăria nu are geam, geamul de la bucătărie fiind de ... (vezi toată discuția)
Fereastra bucătăriei în balconul apartamentului vecin giulia1973 giulia1973 Bloc construit în anii 60. Fereastra (dubla) de la bucătăria mea dă în balconul vecinului. Balconul vecinului are aprox. 6 metri lungime, într-o parte ... (vezi toată discuția)
Modificarea unui perete de rezistenþã într-un apartament luciamanta luciamanta Va rog să mă sprijiniţi in următoarea problemă: un vecin de palier cu mine, a realizat cu 5 ani in urmă o modificare in apartamentul său. Este vorba ... (vezi toată discuția)