Am lucrat timp de un an de zile la o firma, bineanteles cu carte de munca. Anul acesta in februarie, angajatorul a considerat ca plateste prea multi bani la stat (cotizatiile pentru salarii) si a hotarat" sa ne dea afara" dar sa lucram in continuare la el si sa ne plateasca la negru. Am fost singurul care nu a acceptat asta si i-am propus sa nu-mi inchida cartea de munca, ca platesc eu contributiile(380 ron/ luna).Asta se intampla in februarie. Zilele astea mi-a trebuit o copie dupa cartea de munca( pentru ANL) si, surpriza... cartea de munca inchisa din februarie cu articolul 79(demisie). Precizez ca demisia nu am scris-o eu si in intervalul martie-iulie i-am dat angajatorului 380 ron in fiecare luna. Dupa ce l-am demascat, in prima faza a zis ca-mi da banii, dupa care nu-mi mai raspunde la telefon si ma evita. Eu nu voiam decat banii inapoi, dar se pare ca nu-i pot recupera pe cale amiabila.
1. Ce legi a incalcat patronul meu scriind demisia si semnand-o in locul meu?
2. Faptul ca a luat bani de la mine timp de 5 luni, cu buna stiinta, se numeste inselaciune?
Multumesc anticipat.
La ITM se depune decizia de incetare si nu demisia angajatului ... oricum angajatorul trebuie sa faca dovada ca dvs ati solicitat incetarea raportului de munca prin demisie.
Depuneti o sesizare la ITM si o plangere penala la Parchet.