In prezent ma aflu in suprapunere CIC si urmeaza sa intru in CIC 2. Primul copil este nascut pe 25.august2014, iar cel de-al doilea pe 26aprilie 2016. Am facut cerere de prelungire a suspendarii CIM cu data imediat urmatoare nasterii primului copil, adica cu 26 august 2016, iar d-na de la personal nu vrea sa imi prelungeasca cu 26august, invocand luna tatalui si ca nu are baza legala sa faca asta. Pt lunile tatalui voi face cerere de cumulare a acestora la finalul lui CIC2.
Dna vrea sa imi acorde prelungirea suspendarii CIM cu 26iulie 2016, spunand ca oricum aceasta luna o "pierdeam".
Oferiti-mi va rog un paragraf din legea care sa o convinga pe dna de la resurse umane ca trebuie sa imi prelungeasca suspendarea cu 26august si nu cu 26iulie.
Am rugat-o sa sune si la AJPIS si dna de acolo i-a dat dreptate :((
Ce ii mai pot spune/arata doamnei de la personal pt a-i demonstra ca prelungirea trebuie facuta cu ziua imediat urmatoare nasterii primului copil? Ca sa nu pierd suplimentul..
Multumesc.
1. Aratati-i art. 9 din OUG 111/2010 pe care vi l-am redat anterior:
Art. 9
(1) Concediul si indemnizatia lunara prevazute la art. 2 alin. (1) si art. 5, precum si stimulentul de insertie prevazut la art. 7, se cuvin pentru fiecare dintre nasteri sau, dupa caz, pentru fiecare dintre situatiile prevazute la art. 8 alin. (2).
(2) Durata de acordare a concediului prevăzut la art. 2 alin. (1) se prelungește corespunzător în cazul suprapunerii a două sau mai multor situații de natură a genera acest drept.
...
2. Se pare ca functionarii de la AJPIS nu s-au pous la punct cu prevederile legale desi aceasta situatie este prevazuta in OUG 111/2010 si in Normele de aplicare si inainte de 1 iulie.
3. Intr-un mesaj precedent v-am recomandat sa va adresati si ANPIS pentru a avea un raspuns in scris pe care sa il prezentati la AJPIS in cazul in care vi se refuza cererea.