avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Trecere din CIC 1 in CIC 2
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Trecere din CIC 1 in CIC 2

BUna seara,

In prezent ma aflu in suprapunere CIC si urmeaza sa intru in CIC 2. Primul copil este nascut pe 25.august2014, iar cel de-al doilea pe 26aprilie 2016. Am facut cerere de prelungire a suspendarii CIM cu data imediat urmatoare nasterii primului copil, adica cu 26 august 2016, iar d-na de la personal nu vrea sa imi prelungeasca cu 26august, invocand luna tatalui si ca nu are baza legala sa faca asta. Pt lunile tatalui voi face cerere de cumulare a acestora la finalul lui CIC2.
Dna vrea sa imi acorde prelungirea suspendarii CIM cu 26iulie 2016, spunand ca oricum aceasta luna o "pierdeam".
Oferiti-mi va rog un paragraf din legea care sa o convinga pe dna de la resurse umane ca trebuie sa imi prelungeasca suspendarea cu 26august si nu cu 26iulie.
Am rugat-o sa sune si la AJPIS si dna de acolo i-a dat dreptate :((
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:40, 11 Iulie 2016
Ce ii mai pot spune/arata doamnei de la personal pt a-i demonstra ca prelungirea trebuie facuta cu ziua imediat urmatoare nasterii primului copil? Ca sa nu pierd suplimentul..
Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 11 Iulie 2016
alexandraescu, utilizator
1. Aratati-i art. 9 din OUG 111/2010 pe care vi l-am redat anterior:

Art. 9
(1) Concediul si indemnizatia lunara prevazute la art. 2 alin. (1) si art. 5, precum si stimulentul de insertie prevazut la art. 7, se cuvin pentru fiecare dintre nasteri sau, dupa caz, pentru fiecare dintre situatiile prevazute la art. 8 alin. (2).

(2) Durata de acordare a concediului prevăzut la art. 2 alin. (1) se prelungește corespunzător în cazul suprapunerii a două sau mai multor situații de natură a genera acest drept.
...

2. Se pare ca functionarii de la AJPIS nu s-au pous la punct cu prevederile legale desi aceasta situatie este prevazuta in OUG 111/2010 si in Normele de aplicare si inainte de 1 iulie.

3. Intr-un mesaj precedent v-am recomandat sa va adresati si ANPIS pentru a avea un raspuns in scris pe care sa il prezentati la AJPIS in cazul in care vi se refuza cererea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Supliment de 600ron pentru cel de-al doilea copil adrianadim adrianadim Buna, Vreau sa adresez cateva intrebari: ma aflu in stimulent de insertie pentru primul copil care are 1an si 3 luni si am dat nastere celui de al doilea ... (vezi toată discuția)
Stimulent crestere copil nicolsh nicolsh Am un copil de 1an si 8 luni si sotul beneficieaza de stimulent de insertie pana la 2 ani dar avand in vedere ca s-a nascut al doilea copil de 3 saptamani ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie crestere copil SDENYS23 SDENYS23 buna seara am o nelamurire si daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns am uncopil de un an si trei luni ptr care am beneficiat eu ca tata de ... (vezi toată discuția)