avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... FACTURARE IN DETRIMENTUL SOCIETATII ANGAJATOARE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

FACTURARE IN DETRIMENTUL SOCIETATII ANGAJATOARE

Buna ziua,

Un salariat - Asistent de vanzari, al unei societati a facturat un client, la cererea verbala a unui alt salariat-Agent de Vanzare, niste materiale de constructii, la un pret de 10 ori mai mic decat pretul la care au intrat in firma.

In momentul in care s-a cerut socoteala, atat Asistentului de vanzari, cat si Agentului de vanzare, agentul de vanzare a negat ca i-a cerut sa factureze la o suma mai mica, iar asistentul a spus ca a gresit si totodata si-a depus demisia.

Acum administratotul firmei doreste sa nu lase asistentul de vanzari sa plece, desi asta nu poate si sa-i faca dosar penal pentru inselaciune.

Daca se depune plangere penala prealabila, atunci contractul de munca poate fi suspendat, dar ce documente trebuie sa pregatesc pentru societate in acest caz.

Multumesc pentru ajutor.

Mihaela Ilie
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:35, 19 August 2009
1. Daca si-a depus demisia de ce nu i se da curs acesteia? ... in acest caz, c.i.m. inceteaza prin demisie.

2. In primul rand trebuie stabilit prejudiciul adus societatii si apoi sa-i faca plangere penala . De asemnea, odata cu plangerea penala se poate angaja si raspunderea patrimoniala a salariatului respectiv.

3. Chiar daca c.i.m. va inceta, salariatul nu poate fi exonerat de raspunderea penala si de cea patrimoniala.
Ultima modificare: Marți, 18 August 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic

- Cum stabilesc acest prejudiciu?
- Administratorul trebuie sa numeasca o comisie de cercetare disciplinara si aceasta sa constate prejudiciul?
- Cum ii aduc la cunostinta angajatului prejudiciu?


Multumesc frumos.

Mihaela Ilie
Cenzorul societatii poate stabili valoarea prejudiciului ... pe baza raportului efectuat de catre cenzor, angajatorul poate deschide o actiune in instanta impotriva fostului salariat .
Puteti sa-i comunicati salariatului ca in urma raportului incheiat de catre cenzor s-a stabilit in sarcina sa un prejudiciu in valoare de ..... lei. Aceasta o puteti face printr-o scrisoare cu confirmare de primire.

Comisia de cercetare disciplinara se constituie in cazul in care doriti sa i se desfaca disciplinar c.i.m. ca urmare a prejudiciului adus societatii.
Va multumesc.
Am revenit la subiect.

ANGAJATORUL doreste sa faca plangere penala impotriva angajatului si pana la solutionarea plangerii, contractul de munca se suspenda, astfel angajatul nu se mai poate angaja in alta parte. Mai exact angajatorul ii doreste ce este mai rau angajatului.

1. La ce infractiune se incadreaza angajatul din ceea ce v-am povestit pana acum? Si catre cine imi indrept plangerea? La politie sau la Prim Procuror?
2. Care sunt sansele angajatorului sa mearga mai departe cu procesul penal si sa acuze penal si angajatul sa raspunda penal, din momentul in care isi recupereaza pagubele pricinuite de angajat? Mentionez ca facturarea nu s-a facut o singura data ci de vreo 10 ori in decurs de 11 luni, iar firma ce cumpara de la Angajator este a unei rude a angajatului.
3. Poate acuza firma ce a cumparat de concurs la infractiune?
4. Cum poate angajatorul sa inscrie faptele angajatului in cazierul lui fiscal?

O sa mai am si alte intrebari, dar deocamdata ma opresc.

Multumesc.

Mihaela

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara in perioada de preaviz nyusziful nyusziful Buna ziua. 4 salariati - bucatari, au decis toti odata sa vina sa isi prezinte demisiile. Fara sa invoce niciun motiv, si nici faptul ca le-am fi incalcat ... (vezi toată discuția)
Suspendare c.i.m art.52 lit b urgent marianicoo marianicoo ma poate ajuta cineva? cum se procedeaza daca un angajat a savirsit o abatere(prejudiciu adus unui alt salariat mai precis inselaciune),iar angajatorul nu ar ... (vezi toată discuția)
Rasp delictuala contract de asistenta jur CI Ioana Butan CI Ioana Butan S-a depus impotriva clientului o plangere pt savarsirea infractiunii de inselaciune. A fost incheiat un contr de asistenta juridica pentru reprezentarea ... (vezi toată discuția)