avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rasp delictuala contract de asistenta jur
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rasp delictuala contract de asistenta jur

S-a depus impotriva clientului o plangere pt savarsirea infractiunii de inselaciune. A fost incheiat un contr de asistenta juridica pentru reprezentarea acestuia in fata organelor de politie. Procurorul a dispus neinceperea urmaririi penale. Acum clientul doreste sa-si recupereze cheltuielile facute cu acea plangere de la cei care au introdus plangerea. Se poate merge pe rasp civila delictuala? Ati mai avut un astfel de caz?
Cel mai recent răspuns: ContSters126925 , utilizator 17:09, 11 Martie 2010
nu se poate merge doar in pretentii in vederea obtinerii cheltuielilor de judecata..

insa daca tot faceti actiunea, faceti si pe raspundere delictuala cereti 1 leu despagubire daune interese ( morale ), justificat de lipsa banilor, pentru taxa urmand ca ulterior..., leu ce reprezinta parte din prejudiciul creat prin denuntul aratat.
aveti sanse bune sa obtineti cheltuielile si apoi mai vedeti:))
Ultima modificare: Joi, 11 Martie 2010
ContSters126925, utilizator
cum a justificat procurorul rezolutia de NUP?
Nu exista motive temeinicce care sa indice faptul ca B clientul meu a savarsit infra de inselaciune. Eu zic ca merge pe rasp civila delictuala- mi-a cauzat un prejudiciu plangerea formulata impotriva mea, cu rea-credinta, mi-a fost afectata imaginea.Am contr de asistenta cu care dovedesc prejudiciul concret si actual.
De ce nu face plangere penala pentru denunt calomnios ca sa se constituie parte civila acolo?
Si eu aveam aceasta solutie dar clientul deja a pornit procesul avand ca obiect pretentii , in drept pe art.998-999

Alte discuții în legătură

Codul penal cadru legal texacos texacos sunt sau nu pedepsite hartuirea si calomnia si care este cadrul legal? ce articole din C. pen. inlocuiesc pe acestea? (vezi toată discuția)
Proces daune morale fara martori fldan fldan Speta: X (un mare procesoman) depune impotriva lui Y plangeri repetate si mincionase la Politie, primarie, etc. Aceste plangeri contin cuvinte jignitoare la ... (vezi toată discuția)
Plangere de calomnie dumiras dumiras ce sanse am ca un vecin sa fie tras la raspundere pe motiv de calomnie pt unele afirmatii care au fost facute la adresa mea ,afirmatii de furt infirmate de ... (vezi toată discuția)