avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Raport ANAF persoana fizica
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Raport ANAF persoana fizica

Buna ziua,
Am o intrebare despre raportul primit de la ANAF pentru o persoana fizica ce are venituri doar din salariu. Este cazul unei persoane care a fost in concediu medical de sarcina si lauzie, apoi 3-4 luni in CIC si la serviciu din nou (fara nicio zi de pauza). Apar urmatoarele intrebari:
- de ce nu apare deloc in raport prima luna de lucru (in care toate zilele lucratoare au fost lucrate) ?
- de ce sunt luni in care primele sunt dublate (apare salariu in plus fata de cel real incasat) ?
- de ce nu apare salariul incasat (apare 0) in lunile cu concediu medical de sarcina si lauzie?
Va multumesc.
O zi buna.
Cel mai recent răspuns: claudia_ana , utilizator 22:34, 8 Iulie 2016
Cu ce afecteaza persoana in cauza aceste sume gresite de la ANAF? Pensia se calculeaza pe baza acestor date gresite? Cum se repara eroarea?
Evidenta salariilor unei persoane, stagiul de cotizare se realizeaza pe baza declaratiei "112"(declaratie privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitul pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate) care se transmite la Anaf de catre angajator. Intre Anaf si Casa Judeteana de Pensii, Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, AJOFM (somaj) se distribuie aceste date centralizate. Deci, nu Anaf-ul este de vina pentru stagiul de cotizare, ci societatea care i-a calculat, platit, declarat drepturile salariale .Acest stagiu de cotizare sta la baza calcului pensiei.
Daca exista erori , acestea se pot corecta pe baza unei declaratii rectificative depusa de angajator.
Ultima modificare: Vineri, 8 Iulie 2016
Themis7, utilizator
Va multumesc pt raspuns.
Stiti cumva cum pot verifica in declaratia 112 ca s-a declarat corect persoana in cauza? Nu eu fac acea declaratie, dar daca imi spuneti cum, as putea verifica. Colega care se ocupa de asta este in concediu.
Este posibil ca toti angajatii sa nu fi fost declarati o luna? Luna aceea de care s-a sesizat persoana?
Lunile cu concediu medical de sarcina si lauzie sunt trecute cu salariu 0 pt ca sunt decontate de stat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vizualizare stare declaratie unica 112 flori9 flori9 Incerc sa vizualizez starea declaratiei unice 112 pe http://www.anaf.mfinante.gov.ro/StareD112/welcome.do si acolo introduc CUI-ul, si nr de inregistrare pe ... (vezi toată discuția)
Concediu medical 01 fara stagiu de cotizare de 1 luna ContSters68307 ContSters68307 Cum se trateaza un concediu medical cod indemnizatie 01, in cazul in care angajatul in cauza nu are o luna intreaga stagiu de cotizare? Din cate stiu el nu se ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ionny-ionela ionny-ionela pt indemnizatie imi trebuie stagiul de cotizare daca firma la care am lucrat nu a platit din februarie de cat pe 8 zile pt k de atunci am intrat in concediu ... (vezi toată discuția)