avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Scadere marfa din gestiune in vederea lichidarii firmei
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Scadere marfa din gestiune in vederea lichidarii firmei

Cum procedeaza o societate comerciala care a facut demersurile in vederea lichidarii, dar are stoc de marfa - care exista doar scriptic? Marfa era de tip legume-fructe. Firma nu a mai desfasurat activitate de cca. 3 ani.
Cum ar trebuie sa procedeze asociatul care doreste sa lichideze stocul de marfa?
Este corect sa emita bonuri fiscale de valoarea stocului si sa impoziteze venitul cu 3%, fiind microintreprindere, astfel incat sa nu existe suspiciuni din partea unui eventual control, sau sa se faca un proces verbal de deteriorare a marfurilor care nu mai pot fi valorificate, dar cum ar trebui impozitat in acest caz.
( In balanta exista bineinteles sold C la contul 4551 - 51.000 lei , sold D 371 - 43.300 lei si sold C 378 - 5.521 lei, fara sold casa sau banca.)
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Inregistrari contabile lichidare societate marcelaxx marcelaxx pentru a depune balanta la registrul comertului soldurile trebuie sa fie toate 0. Mai am solduri la 371, 378, 4428, 455. Ce inregistrari fac pentru a inchide ... (vezi toată discuția)
Aport capital social mikitud mikitud am o societate srl (cu doi asociati) soldul raportului de gestiune a scazut foarte mult cum pot creste soldul lui 371? prin aport la capitalul social si ... (vezi toată discuția)
Tva la incasare elisa_rad2000 elisa_rad2000 buna seara. Doresc si eu o lamurire privind inregistrarile contabile referitoare la urmatorul caz: am o societate care in perioada 1ian-14 aprilie 2013 a fost ... (vezi toată discuția)