avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Calitate de asigurator in cauza
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Calitate de asigurator in cauza

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati sa inteleg o sentinta judecatoreasca.
Am avut castig de cauza intr-un proces impotriva unei firme de taxi si societatea de asigurari a acesteia (e vb de un accident rutier) ... eu avand de recuperat anumite daune banesti.
Va rog sa imi spuneti ce anume sa inteleg eu din " Constata ca SC XXX ASIGURARI SA are calitate de asigurator in cauza" ? ... ne putem indrepta si catre asigurator pentru recuperarea daunelor ori firma de taxi trebuie sa suporte suma integral ?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 23:05, 18 August 2009
Nici in cuprinsul dezbaterilor nu se motiveaza in vreun fel aceasta hotarare?Interventia asiguratorului pe ce s-a bazat/fundamentat?Recursul de cine a fost facut si pe ce motiv?Nu ati participat la sedinta de judecata a recursului?
Valoarea despagubirilor stabilite de instanta este mai mare decat suma stabilita de asigurator ca desdaunare?(pe fond)
Dar in recurs, au ramas aceleasi sume?
Ultima modificare: Marți, 18 August 2009
nucu$, utilizator
Hotararea este definitiva si irevocabila sau a fost pronuntata de instanta de fond?
Daca nu este definitiva si irevocabila exista si calea de atac...si posibil sa se modifice acesta hotarare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune in urma unui accident de circulatie costyseby costyseby intr-un accident rutier soldat cu moartea unei persoane dosarul a ajuns in instanta si s-a dat si o hotarare dupa cum urmeaza: - soferul a primit 1.4 ani ... (vezi toată discuția)
Parte responsabila civilmente mi_re_la68 mi_re_la68 Buna ziua. In 2009 agajatul meu a produs un accident de circulatie din care au rezultat doua victime: una decedata si cealalta spitalizata (maxim 10 zile). ... (vezi toată discuția)
Accident de circulatie masterguni masterguni buna , in urma unui accident de circulatie am ajuns in instanta intru-un proces civil in calitate de inculpat . dupa 3 ani de judecari am primit 2 ani cu ... (vezi toată discuția)