avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere penala de abuz de incredere
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere penala de abuz de incredere

Buna ziua.
Ma poate ajuta cineva cu un sfat?
Pe scurt, nu este vorba de o casatorie, ci de o relatie de 2 ani, care s-a incheiat, iar acum "domnul" o instiinteaza prin e-mail ca ii da la dispozitie 10 zile pentru a ii restitui toti banii investiti de el in cadouri pe durata relatiei.
Tot "domnul" i-a facut un calcul estimativ de 5500 lei, - piese masina 500 de lei, laptop 2500- care defapt a costat 1000 lei de la un prieten, pentru care a achitat el 500 de lei si ea 500 ea, un aparat de abdomene 500 de lei.
Mentionez ca toate acestea au fost facute de catre el cadou, si ca domnul a mai agasat-o si presat-o cu mesaje de impacari verbale, timp de o luna, la noua ei adresa, a urmarit-o in trafic, a mers la 2 psihologi, are probleme cu bautura si multe altele.
"Domnul" o ameninta acum ca ii va face plangere penala de abuz de incredere si are un prieten avocat cu care s-a sfatuit, toate in urma faptului ca ea se intalneste acum cu cineva, si el nu accepta aceasta idee.
Ce poate ea sa faca in aceasta situatie? :roll: :ziar:
Multumesc!
Bărbatul are la dispoziție doar o acțiune civila și nu penala.

Nici în civil eu nu îl cotez cu șanse de câștig.

Practic, nimeni nu va reuși sa facă nimic impotriva celuilalt în mod concret sub aspect penal.

Totul este precum un foc de paie și se va stinge cand nu vor mai fi paie...
Ultima modificare: Marți, 12 Iulie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu imi este rambursat un imprumut, ce pot sa fac? adyady adyady am avut o prietena care am stat 3 ani de zile cu ea. acu 2 saptamani neam certat si ea in 2 zile si a gasit pe cineva. asta putin ar interesa. dar problema ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere, penal sau civil? inculpatcj inculpatcj Buna am o problema, anul trecut a venit un prieten la mine cu o propunere de afacere, anume el avea o firma si mi-a spus sa-i dau o suma de bani si sa-i ... (vezi toată discuția)
Hartuit de reclamatii autor necunoscut pe timpul constructiei unei case stefanp2803 stefanp2803 Buna ziua, Din fericire m-am apucat de constructia unei case in zona centrala a Bucurestiului dar din nefericire se pare ca invidia oamenilor este mai ... (vezi toată discuția)