avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 288 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce act este indicat sa fac daca vreau ca bunurile ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce act este indicat sa fac daca vreau ca bunurile mobile si imobile pe care le detin cu sotul meu sa raman fiului meu sau mie?

Buna ziua,
Am si eu nevoie de un ajutor caci nu stiu ce este cel mai indicat sa fac in cazul in care sotul meu v-a deceda fiind depistat cu cancer de peste un an de zile , iar in ultima perioada lucrurile s-au agravat. Suntem casatoriti din anul 2009 si avem impreuna un fiu de 7 ani, dar inainte de 2009 incepand cu luna iunie 1998 am trait impreuna.O parte din bunurile detinute acum le-am cumparat in perioada 1998-2009. In aceeasi perioada i s-a finalizat atat procesul de partaj succesoral cu fiul din prima casatorie, cat si partajul bunuri comune cu fosta sotie. In urma partajului succesoral a incasat o suma de aproximativ 20 000 lei, iar in urma partajului de bunuri comune a castigat un apartament si un autoturism bunuri pentru care fosta sotie a trebuit sa fie despagubita cu suma de aproximativ 36 000 lei.In urma partajului succesoral fiul sau din prima casatorie dupa un proces destul de urat si cu multe marturii notariale:( mincinoase si mai ales in baza unui act notarial de intretinere ( nu si de vanzare -cumparare):( a gastigat casa parinteasca a parintilor sotului meu fara sa se tina cont de rezerva succesorala la care avea dreptul ca unic fiu. Suma de 20.000 lei a primit-o ca despagubire caci reusise sa faca taxa succesorala dupa tata care decedase in 1992 inaintea mamei sale decedata in 2001.
Ce trebuie sa fac ca fiul sau din prima casatorie sa nu mai aiba drept acum la desesul sotului meu , caci si in cazul soacrei mele eu am ingrijit-o si ulterior am aflat in marturiile mincinoase notariale ca o femeie era angajata de fiul sotului meu sa aiba grija de soacara mea. Nu este rautate , dar nu mai vraeau sa ajung in instante unde fiecare interpreteaza legea dupa bunul plac , mai ales la Craiova si Timisoara. Am stive de dosare cu acel proces succesoral, dar nimeni nu a luat in calcul nimic, de aceea vreau sa stiu ce pot face sa asigur locuinta pentru fiul nostru de 7 ani. Nu vreau sa distrug copilaria fiului meu cu procese inutile in cazul in care exista cale legala de a rezolva problema inainte.

Va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral Laurentiu_Andronic Laurentiu_Andronic Speta pe scurt: 4 persoane implicate - cel decedat (a carui mostenire se dezbate), fiul lui dintr-o casatorie anterioara, sotia actuala a decedatului si mama ... (vezi toată discuția)
Succesiune DjAndrew DjAndrew Tatal meu a divortat de mama in urma cu 40 de ani, iar apoi s-a recasatorit.Eu sunt unicul copil iar sotia sa are un baiat din alta casatorie.Aceasta a ... (vezi toată discuția)
Succensiunea alina.lascu alina.lascu Buna ziua, As dori sa pun o intrebare legata de succesiune. Sotul a decedat, ramane sotia, fiul dintr-o alta casatorie, sora decedatului cu copii - nepotii ... (vezi toată discuția)