avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta pentru banca si concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta pentru banca si concediere

Am o mare nedumerire, in urma cu 2 luni am solicitat angajatorului o adeverința de salariu pentru a face un împrumut către banca x. Acesta mi-a completat-o, am facut împrumutul la începutul lui Iunie si azi am fost anuntați ca se Inchide filiala la care lucrez. Doresc sa stiu daca pot face ceva in acest sens si de ce mi-au completat o adeverința si m am afundat in datorii daca ei știau ca se va Închide. Nu ar fi trebuit sa fiu instiintat ca se va inchide filiala? Cum pot recupera într-un fel de la ei o mică parte din bani pentru ca eu am facut imprumutul in baza ca firma va functiona.

Va mulțumesc anticipat!

Astept cu interes răspunsul dumneavoastră!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:47, 12 Iulie 2016
Buna ziua

E posibil ca nici ei sa nu fi stiut ca se inchide si chiar daca ar fi stiut nu cred ca v-ar fi anuntat.Nu prea aveti cum sa recuperati banii de la firma.

Numai bine!
Nu exista temei legal ptr. cererea dvs.,ati facut imprumutul pe riscul dvs, daca firma intra in insolventa va puteti inscrie in tabloul creditorilor cu eventuale drepturi banesti neachitate de firma.
SiscaAlexandra a scris:

... Nu ar fi trebuit sa fiu instiintat ca se va inchide filiala? ...

Nu ati primit vreo instiintare de preaviz?
Deocamdata nu.

Firma nu poate intra deocamdata in insolventa deoarece a accesat fonduri europene si trebuie sa mai continue inca 2 ani. Dar sediul din iasi se inchide.
Ultima modificare: Marți, 12 Iulie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Daca se va decide concedierea dvs., aveti posibilitatea sa contestati in instanta decizia in cauza.

Exista posibilitatea sa vi se ofere un alt loc de munca , la un al sediu al societatii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare garantii materiale de la angajator intrat in insolventa/faliment pifulet pifulet buna ziua, va expun pe scurt situatia mea (si a altor prox. 1500 angajati): am fost angajat la mic.ro (scuze ca dau numele firmei) , firma a intrat in ... (vezi toată discuția)
Intrebare aleluta aleluta Buna ziua, am si eu o intrebare, am lucrat la o firma si nu mi-am obtinut ultimele drepturi salariale, am inteles ca firma intra in insolventa, ce sanse am ... (vezi toată discuția)
Salariu restant de la firma in faliment ionut_89 ionut_89 Buna seara! Am si eu o intrebare, sperand ca nu s-a mai intrebat asta(eu nu am gasit). Daca am de luat niste salarii de la o firma care o duce rau cu banii, ce ... (vezi toată discuția)