Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la o situatie locativa. Locuiesc intr-un bloc racordat la reteaua de termoficare. Unul dintre vecini a tras teava de gaze pe coloana lui pana la etajul 2(noi fiind vecini de apartament).De-curand ,noi toti cei de pe coloana cealalta (10 ap.)ne-am hotarat sa tragem teava de gaze si i-am cerut acordul pentru a ne racorda la teava lui(cu conditia sa-l despagubim cu cota parte care ne revine). In prima faza ne-a amanat cu raspunsul, mai apoi, la insistente a cerut 100 EURO de apartament(suma ce reprezinta cam de 3-4 ori suma investita de el). Mentionez faptul ca suma platita de el a fost reactualizata de la 20-25 mil.lei la 32 mil.lei, iar el pretinde 85 mil.lei pentru cele 19 ap.existente. Intelegem sa platim 1,6-1,7 mil/ap.cota parte din suma reactualizata, dar 4.5 mil ni se pare exagerata. Noi ne-am interesat la gaze si ne-au spus ca se poate rezolva problema printr-o declaratie notariala prin care ne angajam sa-i platim cota parte din deviz, dar el nici nu vrea sa auda.
Va rugam sa ne ajutati si sa ne spuneti care este calea legala pentru a ne rezolva problema. Va multumesc.