avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acces furnizare gaze
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acces furnizare gaze

Locuiesc la bloc si in anul 2012 am facut demersuri pentru a-mi monta centrala. Am facut dosarul pentru avizare, luand semnaturi de la ceilalti vecini care aveau montate centrale pe scara, in afara de unul singur care era plecat in Italia.Am obtinut avizul si mi-a fost montata centrala.Acum vecinul de la care la momentul respectiv nu am luat semnatura imi solicita o suma de bani ca si cota parte la coloana de gaze pe care a montato el.Eu i-am cerut sa imi prezinte factura cu cat a platit pe aceasta coloana insa acesta a spus ca nu o mai are si imi cere o suma care mi se pare exagerat de mare.Eu i-am spus ca nu pot sa ii dau acesti bani iar acesta a spus ca va solicita la societatea de gaze sa fiu debransat de la coloana sa.Doresc sa stiu daca acest lucru este legal si posibil?
Cel mai recent răspuns: kzoli , utilizator 20:11, 18 August 2013
In conditiile in care vecinul nu poate proba cu documente legale ca a suportat c/v instalare coloana,nu poate ridica pretentii
Vecinul daca chiar insista in interesul de recuperare c/v instalare coloana gaze,are posibilitatea sa dovedeasca cu documente legale ca a suportat costurile
Societatea de gaze nu se amesteca in astfel de conflicte, pentru ca ei si-au dat deja acordul iar racordarea a fost facuta de specialisti autorizati.
Daca va racordati singur cu o societate fantoma, se putea interveni.
Vecinul daca are pretentii, va poate actiona in instanta, dar va trebui sa dovedeasca faptul ca el a suportat initial acea lucrare de care ulterior profita si ceilalti.
multumesc pentru raspuns
ynocentta a scris:

In conditiile in care vecinul nu poate proba cu documente legale ca a suportat c/v instalare coloana,nu poate ridica pretentii
Vecinul daca chiar insista in interesul de recuperare c/v instalare coloana gaze,are posibilitatea sa dovedeasca cu documente legale ca a suportat costurile


Vecinul respectiv in mod sigur poate dovedi cu acte cheltuielile respective, asemenea lucrari mai ales in blocuri se fac dupa devize si pe baza de contract cu firma x sau y ... nu vine "bade ioan" din crasma si "baga teava".de gaz ... La dosarul de autorizare a lucrarii este anexata mai mult ca sigur si copia facturii... Asociatia de proprietari trebuia sa va atraga atentia ( sau seful de scara) cand mergeati cu lista respectiva la semnat ca aveti de platit suma xy( in unele locuri chiar ei retin suma respectiva si imarte intre "proprietari initiali" a bransamentului, in mod sigur au platit si altii din bloc si trebuie sa platit si Dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bransare la gaz ContSters320341 ContSters320341 Buna ziua ... Am si eu o intrebare sau o nelamurire si rog pe cineva care poate sa imi raspunda. Stau de 20 ani intr-un bloc racordat la gaz metan. Acum 10 ani ... (vezi toată discuția)
Doresc un sfat petru solutionarea unei probleme elsa28 elsa28 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am instalat centrala termica de apartament in 2001 , fiind prima persoana care a instalat centrala pe ... (vezi toată discuția)
Racordare la teava de gaz a vecinului Mihaill Mihaill Cit timp este proprietar de teava de gaz un anume locatar si ce suma poate pretinde acesta, daca doresti a te racorda ,el fiind primul care s-a racordat ... (vezi toată discuția)