avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1401 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie din Germania
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie din Germania

se poate obtine pensie pentru perioada lucrata in Germania inainte de intrarea Romaniei in U.E,( 1996-2001)??
Cel mai recent răspuns: kmy28 , utilizator 13:23, 16 Iulie 2016
kmy28 a scris:

se poate obtine pensie pentru perioada lucrata in Germania inainte de intrarea Romaniei in U.E,( 1996-2001)??

din ce am inteles citind legislatia perioada lucrata in afara tarii se ia in calcul ca vechime la calculul vechimii pentru pensionare, dar ma intereseaza daca s-ar putea obtine si drepturi banesti la implinirea varstei de pensionare din tara respectiva??
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Iulie 2016
kmy28, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire la pensie dodorel62 dodorel62 Sotia mea este nascuta in IUNIE 1956 , a facut 5 ani de facultate si a lucrat 20 de ani la termocentrala si are 4 copiii , iar din 2001 si pana in prezent ... (vezi toată discuția)
Doresc sa ies la pensie anticipata,credeti ca indeplinesc conditiile? giusca valentina giusca valentina M-am nascut pe data de 10 mai 1956. M-am angajat in luna septembrie 1976 si am lucrat efectiv pina in luna septembrie 2009 cind am intrat in somaj( somaj care ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu pensia unei persoane cu dubla cetatenie, germana si romana, cand se stabileste in romania? rrobyfm rrobyfm Buna seara si LA MULTI ANI ! Mama a lucrat 20 de ani in Germania (dubla cetatenie) iar acum indeplineste conditiile de pensionare acolo.Dupa aceea doreste sa ... (vezi toată discuția)