avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Va rog sa ma lamuriti cu privire la urmatoarea situatie: de 9 ani sunt casatorita cu un sot care, treptat, a devenit violent, agresandu-ma, in repetate randuri, verbal si fizic, umilindu-ma prin atitudine si injurii. A reusit sa sadeasca in mine teama si teroarea, manifestand o atitudine de superioritate in intimitate, dar cameleonica in public, dand impresia unei casnicii perfecte! Sub pretextul unei vizite la parintii ce locuiesc in alta localitate, am reusit, de o saptamana, sa plec din casa, luând si actele mele, inclusiv cerificatul de casatorie. El stie ca vizita dureaza vreo 2 saptamani. Doresc sa divortez si sa imi recuperez lucrurile personale ramase intr-un apartament pe care l-am cumparat acum 2 ani, pe numele amandurora. Mentionez ca avansul de 5000 de euro, pentru cumparare, a venit prin transfer bancar din contul mamei, iar rata lunara este platita din salariul meu (mai exista si o masina achizitionata de el anul trecut, pe numele lui). Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez pentru a ma separa legal, tinand cont de faptul ca, din cate il stiu pe sotul meu, este foarte agresiv, irascibil si imprevizibil, iar eu nu il pot infrunta direct pentru recuperarea hainelor si a obiectelor personale.
Nu doresc decat divortul, recuperarea lucrurilor si a avansului. Restul e poveste!!!
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa introduceti cat mai repede actiune de divort si partaj.
Cu un certificat de grefa va puteti adresa spre sprijin politiei pentru recuperarea catorva lucruri strict personale.
Restul raman sa se judece.
va sfatuiesc sa va adresati si unui avocat care sa va sprijine.
Actiune divort in instanta ,prin administrarea probei cu martori faceti dovada motivelor ce fac continuarea casatoriei imposibile.apoi dupa ramanerea definitiva a hotararii prin care se pronunta divortul introduceti actiune de partaj a bunurilor comune. .In cazul in care sotul va ameninta sau exercita impotriva dvs violente fizice sau psihice puteti solicita obtinerea unui ordin de protectie.Succes.
Cazu dvs. Este foarte complicat dar puteți rezolva tot i timp.
Sa meargă mama dvs. ca sa ia hainele.
Acesta este primul pas.
Multumesc pentru promptitudinea raspunsului!
Cat dureaza obtinerea acestui certificat de grefa din momentul depunerii cererii de divort?... avocatul trebuie contactat inainte de cererea de divort sau dupa...?
Este imposibil ca mama sa mearga sa-mi recupereze hainele, deoarece el este foarte violent si nu stii la ce sa te astepti! Daca afla ca am intentia de a divorta este in stare sa-mi distruga toate lucrurile personale....in conditiile in care m-am rugat de el in nenumarate randuri sa divortam, iar el m-a amenintat ca ma bate pana ma baga in spital...iertati limbajul, este citat! Din acest motiv caut o solutie cat mai buna! Va multumesc tuturor pentru raspunsuri!
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Iulie 2016
gi-jane2, moderator
Cererea pentru eliberarea certificatului de grefa se depune dupa ce aveti numarul dosarului de divort si se elibereaza in ziua urmatoare.
Cererea se depune insotita de o taxa de timbru de 1leu.
Avocatul este recomandabil sa-l angajati atat pentru redactarea actiunii cat si pentru asistenta juridica.

Alte discuții în legătură

Cum sa-mi iau lucrurile din casa ContSters27532 ContSters27532 Ma aflu in urmatoarea situatie:Am fost agresata fizic de sot si am plecat cu copilul repede din casa fara a lua nimic,pana la partaj cum pot lua cateva lucruri ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, sunt în prag de divorț și soțul mă obligă sa ... SerenaA SerenaA Bună ziua, Sunt în prag de divorț și soțul mă obligă sa părăsesc domiciliul conjugal. Mi-a luat accesul la toate dispozitivele din casa și a ... (vezi toată discuția)
Partaj divort ella2010 ella2010 suntem separati eu si sotul meu de aprox. 6 luni si intentionez sa introduc divort. sotul meu in momentul de fata sustrage de prin casa lucruri si face credite ... (vezi toată discuția)