avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Va rog sa ma lamuriti cu privire la urmatoarea situatie: de 9 ani sunt casatorita cu un sot care, treptat, a devenit violent, agresandu-ma, in repetate randuri, verbal si fizic, umilindu-ma prin atitudine si injurii. A reusit sa sadeasca in mine teama si teroarea, manifestand o atitudine de superioritate in intimitate, dar cameleonica in public, dand impresia unei casnicii perfecte! Sub pretextul unei vizite la parintii ce locuiesc in alta localitate, am reusit, de o saptamana, sa plec din casa, luând si actele mele, inclusiv cerificatul de casatorie. El stie ca vizita dureaza vreo 2 saptamani. Doresc sa divortez si sa imi recuperez lucrurile personale ramase intr-un apartament pe care l-am cumparat acum 2 ani, pe numele amandurora. Mentionez ca avansul de 5000 de euro, pentru cumparare, a venit prin transfer bancar din contul mamei, iar rata lunara este platita din salariul meu (mai exista si o masina achizitionata de el anul trecut, pe numele lui). Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez pentru a ma separa legal, tinand cont de faptul ca, din cate il stiu pe sotul meu, este foarte agresiv, irascibil si imprevizibil, iar eu nu il pot infrunta direct pentru recuperarea hainelor si a obiectelor personale.
Nu doresc decat divortul, recuperarea lucrurilor si a avansului. Restul e poveste!!!
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Buna ziua,
Durata este de maximum o saptamana avand in vedere ca e vacanta judecatoreasca.
Ce inseamna lucruri strict personale?...vreau hainele, cartile, pisica, masina de cusut, scanerul, tablourile pictate de mine, icoanele mostenite...le pot lua pana la partaj? Daca ele raman in casa, mie imi este frica de faptul ca el ori le va scoate din casa si va ramane doar mobila (la care nu am pretentii), fie le va distruge...! Ce se poate face in aceasta situatie?
Nu cred ca politia va va sprijini in recuperarea bunurilor.
Daca puteti dovedi ca e violent ca exista riscul sa va faca rau, cereti tot la judecatorie emiterea unui ordin de restrictie.
Puteti sa il notificati sa va dea bunurile, le enumerati si daca nu vi le da, le puteti cere pe calea ordonantei presedintiale , daca vb de bunuri de stricta necesitate, pt restul le puteti revendica doar pe calea dreptului comun.
alina_h a scris:

Este imposibil ca mama sa mearga sa-mi recupereze hainele, deoarece el este foarte violent si nu stii la ce sa te astepti! Daca afla ca am intentia de a divorta este in stare sa-mi distruga toate lucrurile personale....in conditiile in care m-am rugat de el in nenumarate randuri sa divortam, iar el m-a amenintat ca ma bate pana ma baga in spital...iertati limbajul, este citat! Din acest motiv caut o solutie cat mai buna! Va multumesc tuturor pentru raspunsuri!


Daca ati depus divortul si imediat dupa depunerea cererii de divort merge mama sau altcineva sa ia bunurile si se opune se poate depune plangere penala.

Daca iese scandal se poate suna la 112.
Este insa bine sa aveti avocat care sa va sustina inca de la primul demers si totul trebuie sa fie foarte bine calculat de acesta dinainte si nu in timpul desfasurarii evenimentelor deoarece nu va exista timp util indiferent cat de repede ar gandi avocatul.

Dvs. inteleg ca nu veti mai fi acolo ca sa va poata agresa.

Daca vreti sa depuneti divortul si sa ramaneti acolo si in timpul procesului de divort lucrurile sunt mult mai complicate dar orice lucru complicat se poate rezolva in astfel de cazuri.
Nu sunteti nici prima persoana aflata intr-o astfel de situatie si nici ultima...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa-mi iau lucrurile din casa ContSters27532 ContSters27532 Ma aflu in urmatoarea situatie:Am fost agresata fizic de sot si am plecat cu copilul repede din casa fara a lua nimic,pana la partaj cum pot lua cateva lucruri ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, sunt în prag de divorț și soțul mă obligă sa ... SerenaA SerenaA Bună ziua, Sunt în prag de divorț și soțul mă obligă sa părăsesc domiciliul conjugal. Mi-a luat accesul la toate dispozitivele din casa și a ... (vezi toată discuția)
Partaj divort ella2010 ella2010 suntem separati eu si sotul meu de aprox. 6 luni si intentionez sa introduc divort. sotul meu in momentul de fata sustrage de prin casa lucruri si face credite ... (vezi toată discuția)