avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Proceduri pensie limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Proceduri pensie limita de varsta

Buna ziua
Doresc sa ajut o persoana are 73 ani a muncit prin multe locuri dupa spusele lui nu are carte de munca, este nascut in jud. Bacau,a mucit cel mai mult pe la I A S -uri in jud Sibiu carenu mai exista. locuieste din mila unora in jud. Alba unde are adresa respectiva si ajutor social.
Cum pot sa aflu vechimea lui si pe irma ce oasi sa fac.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:10, 17 Iulie 2016
1. Ca sa poata beneficia de pensie pentru limita de varsta trebuie sa aiba un stagiu de cotizare de minimum 15 ani.

2. Aflati de la el la ce angajatori a lucrat si cam in ce perioade si apoi incercati la Directiile Judetene ale Arhivelor Statului sa vedeti cine are arhivele de la angajatorii respectivi si care va pot elibera adeverintele de vechime necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, mă puteți ajuta sa aflu ce s-a intamplat cu arhiva ... Alex De Alex De Buna Ziua, Mă puteți ajuta sa aflu ce s-a intamplat cu { IRTA Autobza 3 GH.Gh. Dej } astăzi orașul Onești Jud. Bacau ? Doresc să-mi adun anii de vechime ... (vezi toată discuția)
Nu gasesc cartea de munca a tatalui meu decedat giovani28 giovani28 Buna ziua Ma aflu aici pentru a gasi persoane care ma poate ajuta si pe mine cu idei cum sa gasesc cartea de munca a tatalui meu Decedat la ora actuala . ... (vezi toată discuția)
Adeverinte de vechime in cazul societatilor lichidate AlexT. AlexT. Cine elibereaza o adeverinta de vechime in cazul unei societati care nu mai exista.Itm-ul sau firma care a preluat arhiva societatii respective? (vezi toată discuția)