De curand am fost actionat in instanta de data aceasta pe fond, pentru o presupusa creanta pe care deja firma a pierdut prin ordonanta de plata.
Din nou mi-am angajat avocat sa ma reprezinte, am incheiat contract, am achitat, toate cand inca eram in termen (termenul maxim de depunere al intampinarii era acum 1 luna). Zilele trecute am rugat pe cineva pe care am imputernicit legal sa mearga sa verifice dosarul si, surpriza, la dosar nu se regaseste nimic din partea mea. Termenul de judecata este stabilit in septembrie insa eu pana in octombrie nu pot veni in tara.
Ce pot face pentru a putea depunde la dosar intampinarea in conditiile termenul a fost depasit, cat si cum ar trebui sa procedez pentru a cere avansarea termenului in luna octombrie ori mai tarziu?
Trimiteti o cerere pe adresa instantei in care explicati situatia, depuneti copie dupa contr.incheiat cu avocatul si dupa procura avocatiala,aratati instantei ca avocatul nu si-a indeplinit mandatul dat de dvs.,cereti repunerea in termenul de depunere a inatampinarii,solicitati preschimbarea termenului din septembrie in octombrie.
* Am decat duplicatul contractului incheiat intre noi si nimic altceva.....
* Pot cere repunerea in termen chiar si dupa ce a trecut mai mult de o luna de la termenul limita? Prin ce articole de lege o motivez?
* Trimit direct intampinarea impreuna cu cererea de repunere in termen/cererea de preschimbare ori mai intai astept raspunsul instantei si abia apoi procedez la a trimite intampinarea?
1.Trimiteti duplicatul pe care scrieti:"conform cu originalul"si semnati .
2.Nu exista un temei juridic anume ptr.repunerea in termen de formulare a intampinarii,solicitati pur si simplu repunerea in termen aratand motivele de fapt ptr,care nu s-a formulat in termen intampinarea.
3.Prin intampinare solicitati si repunerea in termen,impreuna cu cererea de preschimbare a termenului.