avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evaluare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evaluare apartament

Buna seara,exista o suma minima(legala) cu care trebuie vandut un apartament?ex. se da un apartament cu doua camere 40 mp,etaj 3 in stare buna,mai multe detalii nu furnizez pentru ca nu este cazul,
pret aprox intre 30.000-35.000 euro sa zicem.Vreau sa il cumpar prin programul prima casa.Apartamentul este pe numele tatalui meu sa zicem,mai am un frate,teoretic am 50% din apartament,(legal apartamentul apartine tatalui meu,eu nu am niciun drept nu figurez ca prorpietar)Trecem apartamentul pe numele meu dupa ce ii platesc cei 15.000 de euro fratelui meu.Suma aceasta de 15.000 de euro imi va da banca prin programul prima casa?Contractul de vanzare-cumparare se va face intre mine si tatal meu,iar pretul de 15.000 de euro va fii suma de tranzactie.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: tankolevente , utilizator 20:36, 19 Iulie 2016
Imobilele nu pot fi vandute sub pretul din grila notariala.
Ce face tatal dvs. cu banii dupa vanzare este problema lui, daca ii va da si fiului celalalt ceva.
Pentru a accesa credutul trebuie sa achitati un avans de 5% iar restul ii obtineti din credit. Banca va imprumuta restul de 95%. Nu aveti ce sa treceti pe numele dvs deoarece cumparati apartamentul in cota de 100%.
In primul rand va multumesc,deci exista o suma minima data de notar cu care trebuie vandut apartamentul?Aceasta suma este data dupa ce vine un evaluator si evalueaza apartamentul?sau nu au nicio legatura cei doi?
Pentru a accesa creditul prin PC apartamentul trebuie evaluat de un evaluator agreat de banca sau de un evaluator acreditat ANEVAR.
Pretul apartamentului se stabileste intre vanzator si cumparator dar nu poate fi mai mic decat minimul din grila notariala.
Grilele notariale se gasesc pe internet.
[ link extern ]
Intre timp am gasit aceea grila,multumesc pentru link,evaluatorul va evalua apartamentul,dar are ca scop informativ(ma gandesc),pana la urma pretul se va negocia intre vanzator-cumparator,in grila aceea suma minima este la undeva aproximativ 28.000euro,banca nu are nicio obiectie la suma aceasta,el va acorda suma ceruta de mine sa zicem 28.000 euro,dau acel avans de 5%(1.400 euro,daca nu gresesc)stabilim termenii,si in mare parte cam atat.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii false memphis56 memphis56 Am o intrebare si anume daca o persoana scoate de la banca 20.000 euro si cumpara un apartament si il declara ca la cumparat doar cu 1.000 de euro ca sa nu ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa prima casa Andreea99 Andreea99 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Am inceput demersurile pentru achizitionarea unui apartament prin programul \"Prima Casa\". Dupa ce am ... (vezi toată discuția)
Grile notariale exagerate Lucican2010 Lucican2010 Buna ziua, Sunt si eu curios cum se concep grilele astea notariale, daca ar putea sa ne explice cineva? De ce intreb... Am o casa intr-un sat din Banat. ... (vezi toată discuția)