avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... renunt
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

renunt

Daca eu sotul am initiat divortul si la primul termen s-a pronuntat divortul si partajul voluntar pana a veni pronuntarea mai pot reveni in situatia anterioara divortului far acordul sotiei ?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:48, 21 August 2009
Oricum nu se mai poate reveni la situatia anterioara, chiar si cu acordul sotiei.
~ Conținut șters la cerere ~
In conditiile in care precizati "s-a pronuntat divortul ",aceasta modificare a statutului dvs in raport si fata de fosta..,
reprezinta autoritate de lucru judecat de catre instanta,care a pronuntat o hotarare care nu este conditionata de acordul fostei.Pretentia dvs ridicata ulterioar pronuntarii deciziei instantei,de revenire la situatia anterioara divortului,cu sau fara acordul sotiei ,nu are relevanta in raport de probele pe care a-ti inteles din proprie initiativa sa le prezentati ,astfel incat instanta ,in final sa dispuna divortul.In conditiile in care precizati ca la primul termen a fost solutionat atat capatul de cerere referitor la divort cat si cel privitor la partaj,care este interesul dvs legitim de a reveni la situatia anterioara,pana la primirea hotararii in ceea ce priveste capatul de cerere privind partajarea bunurilor ?
Am plangere penala depusa pentru inselaciune si fals impotriva unei persoane care m-a trecut fidejusor intr-un contract de leasing.
Am vrut de fapt partajul pentru a nu-mi fi sechestrate bunurile(m-am pripit).Divortul si partajul s-au judecat odata.Am lasat bunurile sotiei,dar acum imi spune ca nu se va recasatori cu mine.N-am primit inca pronuntarea si vreau sa-mi salvez bunurile.
Pe romaneste ,chestia se denumeste intr-un fel ,de nu se poate posta...Dorinta dvs probabil va ramane la acest stadiu si nimic mai mult.A-ti cazut din lac in buzunarul gol,naspa situatie .Unde duce increderea...Asta este,tot raul spre mai bine,
cu ocazia asta a-ti constat pe buzunarul propriu calitatile necunoscute ale "jumatatii "dvs. de care tocmai a-ti fost divortat.

Alte discuții în legătură

Divort,cand una dintre parti nu e de acord mare mare As vrea sa stiu ce drepturi are o sotie,daca s-a decis sa divorteze pentru ca nu mai vrea sa accepte maltratarea verbala,santajul si amenintarile sotului,dar ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar Tedesco Tedesco Buna ziua! As dori sa divortez si va rog sa-mi raspundeti daca pot cere partajul judiciar inainte de a depune cererea de divort? In mod sigur nu ne vom ... (vezi toată discuția)
Nu vreau sa divortez pappilona pappilona Buna ziua. Am 50 de ani si trei copii majori. Sotul a plecat de acasa de un an si locuieste in casa noastra facuta impreuna acuma 30 de ani. Eu nu vreau sa ... (vezi toată discuția)