avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plata in natura pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plata in natura pensie alimentara

am divortat si instanta a stabilit ca o parte din pensia alimentara sa fie executata in natura.

problema este ca fostul sot considera ca respectiva suma este pentru cheltuielile lui pe care le face cand minorul este in vizita la el.

este corecta aceasta abordare? ca banii respectivi sa ii ramana lui?

multumesc.
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 09:47, 20 Iulie 2016
ABCcristian a scris:

Atunci de ce se numeste pensie alimentara?

Dar NU se numește "pensie alimentară"!
Se numește OBLIGAȚIE de ÎNTREȚINERE în natură SAU în bani, în LEGEA din Noul Cod Civil.

Vă redau exact art. și textele de lege, texte în care nu apare nici măcar genericul termen "pensie", dar cu atât mai puțin termenul "alimentară", termen greșit care ar reduce obligația numai la produse alimentare.

Art. 499 din NCC - Obligaţia de întreţinere:

(1) Tatăl şi mama sunt obligaţi, în solidar, să dea întreţinere copilului lor minor, asigurându-i cele necesare traiului, precum şi educaţia, învăţătura şi pregătirea sa profesională.
`
Art. 530 din NCC - Modalităţile de executare a obligației de întreținere:

(1) Obligaţia de întreţinere se execută în natură, prin asigurarea celor necesare traiului şi, după caz, a cheltuielilor pentru educare, învăţătură şi pregătire profesională.
Ce inseamna in vizita la el ? cat sta in vizita la el, 4 zile pe luna, doua saptamani, cat ?
Puteti cere in instanta stabilirea unei pensii in bani, dat fiind faptul ca nu contribuie in natura cel putin pana la suma stabilita.
Dvs stiti cat sta la el, pana la ce suma trebuie sa contribuie in natura si cam cat contribuie in realitate.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2016
gi-jane2, moderator
Ati spus ca doar o parte din pensie este in natura, restul in bani. Partea in bani o achita?
Si care e cuantumul ei, daca imi puteti spune din curiozitate. Incerc sa pricep de ce instant a dat o asemenea sentinta.
De regula o face cand 25% din salariul tatalui reprezinta o suma f mare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara daniella28 daniella28 buna ziua,vreau sa intreb la divort se da mamei pensia alimentara,ca tatal spune ca daca el participa la cheltuieli de ce sa dea pensie alimentara? (vezi toată discuția)
Pensie alimentara gygygy gygygy pensia alimentara se poate plati si in natura ? (adica sa-i cumpar haine ,rechizite scolare ,incaltaminte , etc.), si cu bonul de casa sa demonstrez ca acesti ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara kaky_caki kaky_caki Buna ziua! M-am separat de sotul meu din 2013 cand am pierdut apartamentul in care locuiam impreuna. De atunci ne-am separat, copilul ramanand cu mine. Daca ... (vezi toată discuția)