avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Se face succesiune in urmatorul caz: a decedat socrul meu;soacra mea are doua fete (cea mare este din prima casatorie iar cea mica este din a doua casatorie avand ca tata defunctul socru)... socrul nu are proprietati ci numai niste bani la banca. Daca (decedatul) nu este proprietar se face succesiune? Casa este pe numele soacrei (sotia decedatului). Cum poate fi lichidat contul de la banca tinand cont de faptul ca soacra (sotia decedatului) este trecuta ca imputernicita pe contul bancar? Poate sa scoata bani din cont ca imputernicit sau trebuie facut vr-un act notarial? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 07:36, 21 Iulie 2016
Succesiune se face pe bunuri imobile si mobile proprietate sau coproprietate ale defunctului. Imputernicirea pe cont inceteaza la deces, este necesar sa se faca succesiune pentru a avea acces la banii din cont/depozit.
Daca nu este coproprietar (nu figureaza in actele de casa) se face succesiune pe casa (bun imobil) ?Contractul casei este numai pe numele sotiei.
M-am referit la modul generic pe ce se face succesiune. Daca nu este coproprietar atunci nu intra in masa succesorala.
dna era casatorita la momentul cumpararii casei?
Daca se misca suficient de repede sotia defunctului, reuseste sa scoata banii din banca daca este imputernicit si nu a anuntat banca ca sotul a decedat. Altfel, trebuie urmata legea si facuta succesiune pe banii din cont.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ada969 ada969 Buna ziua. Am avut un mariaj frumos timp de 25 de ani. M-am stabilit in Anglia impreuna cu sotia acum 14 ani si am dubla cetatenie. In urma cu 6 ani mi-a murit ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sotul meu a decedat, eu am un copil din prima casatorie, ... doina1 doina1 Buna ziua, Sotul meu a decedat, eu am un copil din prima casatorie, sotul a avut doi copii din prima casatorie. Eu, ca supravietuitor, am vreun drept la ... (vezi toată discuția)
Succesiune si altele standan54 standan54 Buna ziua, Am urmatoarea problema: socrul a decedat,casa este pe numele soacrei, de asemenea mentionez ca toate contractele de utilitati sunt tot pe numele ... (vezi toată discuția)