avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Scrisoare de recuperare datorie abonament telefon mobil
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Scrisoare de recuperare datorie abonament telefon mobil

Tatal meu a primit azi o scrisoare de recuperare datorie 5300 ron de la o companie care nu cred ca mai exista. Nu scrie cand a fost facut contract, nu avem nici un contract cu respectiva firma, din ce ne amintim noi datoria e de peste 10 ani si este prima scrisoare de notificare. De ce abia acum cand suma este atat de mare se face notificare ? Cum demonstram firmei de recuperare ca datoria s-a prescris fara sa ii dam in judecata inainte ca executorul sa puna poprire pe salariu ?
Cel mai recent răspuns: marius1088 , utilizator 09:47, 25 Iulie 2016
Verificați mai întâi dacă este vorba despre o executare silită reală, nu despre o simplă somație. Sunt multe metode prin care aceste firme de recuperare păcălesc oamenii. Eu nu cred că este vorba despre o executare silită în curs.
Oricum, nu plătiți nici măcar un leu până nu vă lămuriți asupra problemei.
Din pacate scrisori o sa mai primiti dar de executat nu va mai pot executa ( in principiu ) deoarece datoria sa prescris . Mai exact , daca au trecut cei 3 ani iar creditorul nu a initiat procedura de executare silita , datoria se prescrie ! In cazul nefericit in care instanta încuviințeáză , in mod eronat , executarea dvs puteti invoca prescripţia prin contestaţie la executare . De retinut , e ca in acea perioada de 3 ani dvs nu trebuia sa efectuati nici o plata catre ei !
Buna ziua,


Refertior la problema domnului de mai sus, as avea si eu o curiozitate din pct. de vedere legal - daca s-a introdus o executare silita inauntrul celor 3 ani ( inainte sa se prescrie o datorie ) - iar apoi executarea silita data de tribunal, nu s-a mai aplicat in nici un fel executarea timp de 3 ani cel putin, se poate considera ca este prescrisa si in acest caz ?

Sau trebuie mai intai perimata decizia de executarea nepusa in functiune timp de 3 ani si apoi contestata pentru a se prescrie ?

O simpla curiozitate, care tot caut in acest forum.


Multumesc anticipat.


adisan a scris:

Verificați mai întâi dacă este vorba despre o executare silită reală, nu despre o simplă somație. Sunt multe metode prin care aceste firme de recuperare păcălesc oamenii. Eu nu cred că este vorba despre o executare silită în curs.
Oricum, nu plătiți nici măcar un leu până nu vă lămuriți asupra problemei.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere executare silita gesyka gesyka As dori sa stiu in cat timp se prescrie o executare silita ?..la data de 28 04 2011 o firma de recuperare a obtinul o executare silita pe numele meu ( nu detin ... (vezi toată discuția)
Prescriptie credit rms2014 rms2014 Buna, In 2007 am facut un credit de nevoi personale cu rate pe 10 ani. In 2009 dupa ce miam pierdut locul de munca am platit pentru ultima data in luna martie ... (vezi toată discuția)
Rate banci ancaoanaa ancaoanaa am mai multe credite,dintre care la unele nu am mai platit de mai bine de 3 ani.in continuare ma suna firmele de recuparare la care bancile le-au vandut ... (vezi toată discuția)