avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Inregistrare functionari publici in REVISAL
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Inregistrare functionari publici in REVISAL

Va rog sa ne lamuriti daca de la 1 august 2016 toate entitatile publice, inclusiv cele deconcentrate, vor inregistra in aplicatia REVISAL datele persoanelor care sunt functionari publici .
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:05, 28 Iulie 2016
De unde aveti aceasta informatie , destul de eronata ?

Numai personalul contractual se inregistreaza in REVISAL, potrivit HG 500/2011.

Fiecare funcţionar public este înregistrat în registrul de evidenţă a funcţionarilor publici , conform HG nr. 522/2007.
Ultima modificare: Joi, 21 Iulie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
In Ord.20/2016 După articolul 7 din Legea-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 877 din 28 decembrie 2010, cu modificările şi completările ulterioare, se introduce un nou articol, articolul 7^1, cu următorul cuprins:
“Art. 7^1. – (1) Fiecare instituţie şi autoritate publică are obligaţia de a înfiinţa registrul general de evidenţă prevăzut la art. 34 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru personalul care este plătit din fonduri publice potrivit dispoziţiilor prezentei legi, cu respectarea dispoziţiilor privind protecţia datelor cu caracter personal, precum şi, dacă este cazul, a dispoziţiilor privind protecţia informaţiilor clasificate...... "
OUG 20/2016 se refera numai la personalul contractual , nu si la functionarii publici asa cum am mentionat mai sus.

Hotărârea Guvernului prevăzută la art. 34 alin. (7) din Legea nr. 53/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare , pentru personalul contractual este HG 500/2011, iar pentru functionarii publici este HG nr. 522/2007.
Pana si ministrul muncii a spus ca se doreste un REVISAL pentru toti functionarii, dar mai degraba vor schimba ministrul decat sa vada toata lumea salariile tuturor functionarilor. Asta e praf in ochi pentru functionarii cu salarii mici. In primarii marea majoritate beneficiaza de diferite sporuri( achizitiile, fiscul, as.soc) o mica parte au salarii mici 1.300-1600. asa ca cine sa mai faca greva.
Exista deja act normativ pentru asa ceva - registru pentru functionarii publici , iar salariile nu are cum sa le vada toata lumea.

Alte discuții în legătură

Modificari salariale institutii bugetare 01.08.2016 aureliangabriel aureliangabriel Buna ziua! 1 As dori sa stiu cum se efectueaza modificarile salariale pentru personalul contractual si functionarii publici incepand cu data de 01.08.2016, ... (vezi toată discuția)
Revisal introducere cim cata32 cata32 Se introduce in REVISAL doar personalul contractual dintr-o institutie publica? Dar functionarii publici si demnitarii? Salariatii care nu au fost introdusi ... (vezi toată discuția)
Revisal jenicaprod jenicaprod Buna ziua. In cazul unei institutii publice (primarie) in REVISAL sunt operate date doar referitoare la personalul contractual sau si ale functionarilor ... (vezi toată discuția)