Sunt pensionar de la 48 ani ca balerin. Prin CONCURS ocup un post la stat pe perioada nedeterminata in cu totul alt domeniu si alta institutie. Pot cumula pensia cu salariul dupa decembrie 2025?
Da, se cumula pensia cu salariul dupa decembrie ..insa atentie ,:
Legea 153/2017
art.38
...
(10) Raportul de muncă al personalului contractual plătit din fonduri publice în conformitate cu prezenta lege, care îndeplinește condițiile de pensionare și pentru care a fost emisă decizia de pensionare, încetează de drept, în condițiile art. 56 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare, chiar dacă salariatul a solicitat suspendarea plății pensiei.
Notă
Conform articolului VI din ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 12 din 13 martie 2025, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 225 din 13 martie 2025, începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență se suspendă aplicarea prevederilor art. 38 alin. (10) din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, până la data de 31 decembrie 2025.
Situatia NU este in prezent, adica -cer sa ma pensionez acum si apoi imediat ma reangajez, legea e interpretabila rau de tot....Nici macar nu am ramas in aceeasi institutie si nici aceeasi meserie, acest lucru fiind mult subliniat ....ca revin pe post fara examen sau...nici nu mai stiu cum s-o zic.
In 2016 m-am pensionat ca balerin, am facut o facultate si master, m-am reprofilat si este total alt domeniu, am numai 57 de ani. Prin CONCURS, EXAMEN am ocupat alt post, alta meserie, alta institutie. Cine face o facultate ptr. ce o mai face? Am inteles ca totusi pensionarii care ocupa un post prin concurs pot cumula pensia cu salariul, mai ales daca pensia e mica ...
Nu stiu de unde ati inteles ca : " ..totusi pensionarii care ocupa un post prin concurs pot cumula pensia cu salariul, mai ales daca pensia e mica .." ..din pacate, nu exista un text de lege pentru asa ceva.
Incepand cu 01.01.2026, daca nu se proroga termenul : Raportul de muncă al personalului contractual plătit din fonduri publice în conformitate cu prezenta lege, care îndeplinește condițiile de pensionare și pentru care a fost emisă decizia de pensionare, încetează de drept, în condițiile art. 56 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare, chiar dacă salariatul a solicitat suspendarea plății pensiei.