avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum se poate renega un copil...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum se poate renega un copil...

cum se poate renega un copil in mod legal?Exista asa ceva?Copiii nostrii vor sa fie cerscuti si daca se poate bine,educati, tinuti prin scoli inalte daca se poate,si in final cand se vad pe picioarele lor , iti spun: PA ! e mult prea mult ptr.ei cuvantul RECUNOSTIINTA.Imi poate spune cineva ceva legat de acest subiect?
Multumesc!
Cu stima.
Ce intelegeti prin renegat?

Ce vreti de fapt?
D-le avocat, cu stima va raspund ca ,,a renega'' inseamna; a te lepada de cineva, a nu recunoaste ca fiind al sau.Intrebarea mea facea referire la parintii care isi cresc copii in cinste si corectitudine, iar acestia (copiii) intorc spatele celor care i-au facut si crescut. Nu exista lege si pentru copiii care nu cunosc cuvantul recunostinta?De ce parintii trebuie sa se sacrifice toata viata crescand un copil?O sa spuneti ca asa este legea firii.Nu sunt de acord! Iar daca copii se poarta si urat cu parintii, eu cred ca trebuie pedepsiti, pentru a invata la randul lor ca si ei vor fi parintii si li se pot intoarce.Deci cum se poate renega un copil ,daca parintii nu vor sa-l mai recunoasca ca fiind fiica sau fiul lor, legal in acte tocmai pentru comportamentul lor.
Multumesc,
Cu stima.
Nu puteti renega legal (in sensul pierderii calitatii de ruda). Exista norme care sanctioneaza un astfel de comportament (spre exemplu ndemenitatea la mostenire, sau atunci cand savarsesc fapte penale, contraventionale, raspund penal, contraventional). Legal, atunci cand sunteti in nevoie, aveti dreptul la intretinere din partea acestora. De asemnea, ii puteti dezmosteni.
Ultima modificare: Duminică, 24 Iulie 2016
Marian Bucur, Avocat
Stimată iconiţa, sacrificiul acesta pentru copii e mai mult la noi, nu toate poparele au tendinţa asta de "sacrificiu".Instinctul matern e prezent, este în legea firii, dar "sacrificiul" , nu.În unele ţări vestice, de exemplu în Germania, copiii nu rămân să locuiască cu părinţii .Nu sunt întreţinuţi de părinţi după majorat.Cunosc familie de medici, plecaţi de aici demult, foarte bogaţi, dar fata lor, din studenţie deja, în vacanţe lucra, ca să aibă bănuţii ei, munciţi de ea; un tânăr de origine aristocrată, în vacanţe, lucra la ...ecologizare, că aşa voia el, deşi era bogat şi făcea parte din "elită". Mai e un aspect, cetăţenii vestici autentici(deci cei care locuiesc de generaţii acolo) au cultura să-şi trăiască propria viaţă, nu trăiesc prin copiii lor.De aceea, şi acum, sălile de spectacole, restaurantele, locurile de agrement sunt pline permanent.Copiii sunt percepuţi ca o obligaţie, nu un scop în sine.
Pe scurt: nu, nu exista obligatia legala de recunostinta.
La fel cum nu exista nici obligatia legala de sacrificiu.

Daca aveti o problema punctuala, va putem ajuta cu sfaturi legale, daca aveti o problema general-morala nu veti gasi aici solutii.
Spre ex: cum ati demonstra (in instanta) lipsa de recunostinta?

Alte discuții în legătură

Dezmostenire DanCristian199 DanCristian199 Cand poate fi un urmaș dezmostenit? În ce fel isi poate pierde dreptul? Dacă părintele lasa averea în timpul vieții lui altcuiva,urmașul isi pierde ... (vezi toată discuția)
Problemă cu succesiunea Marlen22 Marlen22 Am o problema daca ma puteti ajuta. Bunicii din partea tatalui si tatal au decedat acum 2 ani si jumatate. Avem o casa la curte si un apartament de 2 camere. ... (vezi toată discuția)
Hristos a inviat! daca am infiat acum 26 de ani o fetita care ... coco_stefania coco_stefania Hristos a Inviat! Daca am infiat acum 26 de ani o fetita care acum imi creeaza mari probleme si nu mai suport, o pot desfia? Sau daca nu , sa o dezmostenesc? ... (vezi toată discuția)