avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum se poate renega un copil...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum se poate renega un copil...

cum se poate renega un copil in mod legal?Exista asa ceva?Copiii nostrii vor sa fie cerscuti si daca se poate bine,educati, tinuti prin scoli inalte daca se poate,si in final cand se vad pe picioarele lor , iti spun: PA ! e mult prea mult ptr.ei cuvantul RECUNOSTIINTA.Imi poate spune cineva ceva legat de acest subiect?
Multumesc!
Cu stima.
Cum se poate dezmosteni legal un copil pt. ingratitudine si cum se poate dovedi acest lucuru, prin ce mijloace?Multumesc .Cu stima.
Este o discutie de principiu, stimate domn, vedem atatea cazuri in care partintii dupa ce si-au crescuti copiii sunt aruncati prin azile sau pur si simplu pe strazi incat ne intrebam daca nu ar trebui sa existe si niste legi in acest sens.Un alt utilizator facea referire la copiii din occident care pleaca de acasa de foarte tineri luand viata in piept.Frumos, dar asta nu inseamna ca trebuie sa uitam de cei ce ne-au dat viata si ne-au crescut, si apoi noi suntem un popor cu traditii, crescuti in spiritul credintei;se poate spune multe pe aceasta tema dar se poate schimba ceva? Eu cred ca totul depinde de noi....
Ultima modificare: Marți, 26 Iulie 2016
gi-jane2, moderator
iconita a scris:

Cum se poate dezmosteni legal un copil pt. ingratitudine si cum se poate dovedi acest lucuru, prin ce mijloace?Multumesc .Cu stima.


cel mai simplu: nu lasati nimic mostenire

Pe de alta parte, dvs purtati o discutie de principii, nu aveti (sau nu vreti sa descrieti) o problema reala.

Spre exemplu: ce intelegeti prin ingratitudine? Sunteti in nevoie si nu vi se ofera ingrijire? (presupun ca nu e vorba de atentat la viata dvs, a parintilor)

Cel mai sigur si mai clar ar fi sa mergeti la un avocat unde sa puteti expune problema dvs si sa primiti toate lamuririle necesare.
Ultima modificare: Marți, 26 Iulie 2016
mirebire, utilizator
,a renega'' inseamna; a te lepada de cineva, a nu recunoaste ca fiind al sau.[] Nu exista lege si pentru copiii care nu cunosc cuvantul recunostinta?


eu cred ca trebuie pedepsiti


Deci cum se poate renega un copil ,daca parintii nu vor sa-l mai recunoasca ca fiind fiica sau fiul lor, legal in acte tocmai pentru comportamentul lor.


Actele nu au legatura cu renegarea, in acte apare numele parintii lor pt ca acestia i-au dat viata, actele nu au legatura cu morala , cu recunostinta, cu respectul datorat parintilor sau cu intretinerea datorata copiilor cat sunt in nevoie.

Art. 82

Dreptul la nume

Orice persoană are dreptul la numele stabilit sau dobândit, potrivit legii.
Art. 84

Dobândirea numelui

(1) Numele de familie se dobândeşte prin efectul filiaţiei şi poate fi modificat prin efectul schimbării stării civile, în condiţiile prevăzute de lege.


Dvs ca parinte puteti rupe legatura cu copiii dvs, sa nu le mai vb, puteti avea grija sa nu le lasati mostenire nimic ( prin vanzarea averii, prin contract de intretinere incheiat cu terti) etc.
Daca faceti un testament, puteti dezmosteni numai partial mostenitorii rezervatari (cat priveste cotitatea disponibila).

Numele insa nu il puteti lua si nici sa fiti radiat ca parinte din actele lor pt ca le sunteti parinte, macar in sensul biologic.
Daca sunteti in nevoie, le puteti pretinde intretinere.
In ce priveste respectul,
Art. 485

Îndatorirea de respect

Copilul datorează respect părinţilor săi indiferent de vârsta sa.

insa lipsa , nu se sanctioneaza de lege .





Ultima modificare: Miercuri, 27 Iulie 2016
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmostenire DanCristian199 DanCristian199 Cand poate fi un urmaș dezmostenit? În ce fel isi poate pierde dreptul? Dacă părintele lasa averea în timpul vieții lui altcuiva,urmașul isi pierde ... (vezi toată discuția)
Problemă cu succesiunea Marlen22 Marlen22 Am o problema daca ma puteti ajuta. Bunicii din partea tatalui si tatal au decedat acum 2 ani si jumatate. Avem o casa la curte si un apartament de 2 camere. ... (vezi toată discuția)
Hristos a inviat! daca am infiat acum 26 de ani o fetita care ... coco_stefania coco_stefania Hristos a Inviat! Daca am infiat acum 26 de ani o fetita care acum imi creeaza mari probleme si nu mai suport, o pot desfia? Sau daca nu , sa o dezmostenesc? ... (vezi toată discuția)