avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatal renunta la legaturile personale cu copilul dar ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatal renunta la legaturile personale cu copilul dar are custodie comuna

Buna seara!eu am divorta acum 2 ani, in instata tatal a renuntat la legaturile personale cu copilul insa custodia este comuna este normal asa ceva?Eu acuma l-am dat in judecata sa-i iau custodia fiindca am vrut sa inscriu fata la gradinita si mi-au cerut adeverinta de salariat si de la tata sau declaratie daca lucreaza sau nu insa acesta a refuzat,in acesti 2 ani el nu sa interesat de fata insa acuma vrea sa-i dea instata program, se poate?
diutza2012 a scris:

eu am divorta acum 2 ani, in instata tatal a renuntat la legaturile personale cu copilul insa custodia este comuna este normal asa ceva?Eu acuma l-am dat in judecata sa-i iau custodia

Nu rezultă că a renunțat la legăturile personale cu minorul. Nici nu este posibil juridic, o declarație de renunțare la relații personale cu copilul, nu există temei de drept.

Legăturile personale cu părintele nerezident este mai mult un drept al copilului, iar pentru părintele în cauză reprezintă mai mult o îndatorire părintească, și mai puțin un drept, fiind prioritar dreptul copilului în interesul său superior.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, zau? Si atunci cum se face ca avand prioritate interesul superior al copilului si dreptul acestuia parintele nerezident nu e sanctionat cand prin absenta de la program le nesocoteste?
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna annepetronela annepetronela Buna ziua! V-asi ruga sa imi spuneti ce inseamna custodia comuna si ce drepturi are tatal asupra minorilor, acestia fiind incredintati mamei cu domiciliul ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna Zapezica Zapezica La custodie comuna cat timp petrece cu mama și cât cu tata copilul... Legal (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă dacă refuz să mai dau copilul în vizită la domiciliul tatălui? acesta nu plătește pensia de întreținere și nu are condiții bune de locuit CaradeanuMihaela CaradeanuMihaela Ce se întâmplă daca refuz sa mai dau copilul in vizita la locuita tatalui? Mentionez ca noi suntem divorțat,am castigat custodie exclusiva,copilul are 5 ... (vezi toată discuția)