avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... depunere actiune divort (in straintate sau in tara? )
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

depunere actiune divort (in straintate sau in tara? )

Buna ziua,
Sunt despartita de sot de 5 luni de zile . Acum m-am hotarat sa divortez. Avem si un copil minor (4 ani)
Problema este ca el din luna aprilie a plecat in straintate, iar in septembrie urmeaza sa se mute din locuinta unde sta acum.
Intrebarea mea este: unde sa depun actiunea? in straintate sau in tara? In tara el nu mai are serviciu iar pe mine m-ar interesa sa obtin o pensie alimentara corespunzatoare cu venitul lui din straintate nu cu cel din tara. In tara pensia alimentara va fi calculata la salariul minim pe economie si nu-mi convine, pt ca el in straintate din cate am inteles castiga peste 1000 de euro.
Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Carmen1981 , utilizator 13:15, 22 Iulie 2016
Actiunea se depune in Romania, aceasta fiind instanta competenta
da, aveti dreptate. Cred ca nu m-am exprimat corect. Evident ca actiunea va fi depusa in Romania. Este vorba de adresa unde va primii el (sotul)documentele de divort: adresa din Romania sau cea din Anglia, care este temporara. Am inteles ca daca primeste documentele in tara (desi el este plecat), pensia alimentara se va calcula la salariul minim pe economie , iar daca primeste documentele de divort acolo, pensia va fi conform cu venitul lui de acolo. Deci, este vorba pana la urma: ce adresa a sotului pot declara? pe cea in Romania sau cea din straintate...
Eu vreau sa obtin o pensie alimentara corecta pentru fiul notru. cam despre asta este vorba
Multumesc mult
Trebuie citat si acolo unde locuieste in fapt, pentru a primi efectiv actiunea si a putea sa isi faca apararile. Nu inseamna insa ca daca il citati in strainatate automat ca vi se va calcula pensia la veniturile de acolo, aceste venituri trebuie dovedite- solicitati instantei sa trimita adresa catre angajatorul dumnealui pentru a vedea care sunt veniturile- asta daca cunoasteti angajatorul
Pensia se va raporta la venitul pe care veți dovedi ca îl are, iar de citat îl veți cita la domiciliu și la adresa unde locuiește efectiv.
Ar fi mai bine pt dvs sa va intelegeti amiabil asupra divortului și pensiei de intreţinere.
El nu mai locuieste in Romania, iar adresa din straintate este una temporara. Urmeaza sa se mute. Deci, el oricum in tara nu va fi de gasit, doar daca il anunta chiriasii ca a primit citatie(apartamentul lui este inchiriat) iar in Anglia exista riscul sa nu fie gasit deloc....Aici e de buba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie alimentara Liliana41 Liliana41 Buna ziua, Multumesc pentru raspunsurile anterioare, un site foarte folositor cu oameni profesionisti. problema mea este urmatoarea: doi parinti ... (vezi toată discuția)
Marire pensie de intretinere stefail stefail Buna seara. In urma divortului din anul 2020,fostul sot este obligat la plata unei pensii de intretinere de 1/4 din venitul minim pe economie, pentru un ... (vezi toată discuția)