avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... art. 2 din OG 27/2002 - ROG RASPUNS LA URMATOARELE 2 ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

art. 2 din OG 27/2002 - ROG RASPUNS LA URMATOARELE 2 INTREBARI

1. prin PETITIE se intelege si contestarea LISTELOR DE PLATA (emise de asociatiile de proprietari ) in baza art. 12.A.d. din HG 1588/2007 ? 2.asociatiile de proprietari (asa cum sunt definite de legea 230 /2007 ) fac parte din AUTORITATI sau INSTITUTII PUBLICE ? Rog baza legala pentru raspuns . Multumesc anticipat !
1. Nu, reclamatiile in baza art. 12 din HG 1588/2007 nu sunt petitii, ci sesizari adresate presedintelui asociatiei.
2. Asociatiile de proprietari sunt persoane juridice de drept privat si NU sunt autoritati sau institutii publice. Ele administreaza proprietatea comuna a proprietarilor dintr-un condominiu.
Ultima modificare: Vineri, 22 Iulie 2016
elga50, moderator
prin urmare , asociatiile de proprietari nu pot clasa contestatiile la listele de plata si cererile formulate de proprietari , membri legali ai asociatiei
Ultima modificare: Vineri, 22 Iulie 2016
albuemanoil, utilizator
De ce sa nu poata clasa contestatiile si cererile!?
Orice inscris ajuns la asociatie (cereri, contestatii, propuneri, solicitari, facturi, instiintari...) se claseaza, adica se aranjeaza, așeaza, clasifica, distribuie, se impart, se ordoneaza, se repartizeaza... in dosare ori persoanelor responsabile, la arhiva, fiecare dupa continut. In acest fel se poate lucara usor si ordonat intr-o asociatie ca si intr-o firma, ca si in familie.
O sesizare se inregistreaza si se aseaza intr-un dosar cu sesizari, dosar ce se consulta de presedinte, de cenzor sau de comitetul executiv pentru a raspunde sau rezolva problema.
O contestratie, la fel se inregistreaza si se aseaza intr-un dosar, iar cei carora li se adreseaza vor raspunde acestei contestatii si vor rezolva problema.
asociatiile de proprietari nu pot CLASA contestatiile si cererile proprietarilor in sensul termenului dat de OG 27/2002


Cum ar arata o ACTIUNE IN CONSTATARE care , admisa de instanta de judecata , ar consfinti faptul ca asociatiile de proprietari nu au dreptul sa claseze contestatiile si cererile proprietarilor in baza OG 27/2002 ?
Ultima modificare: Vineri, 22 Iulie 2016
Adriantot, moderator
Repet ceea ce s-a mai scris, in speranta ca intelegeti.
OG 27/2002 nu se refera si nu se aplica asociatiilor de proprietari, decat in situatia cand asociatia de proprieatri ar face o reclamatie catre o autoritate publica; autoritatile publice sunt cele care aplica OG 27/2002 in relatiile lor cu cetatenii.
Spunet ca:
asociatiile de proprietari nu pot CLASA contestatiile si cererile proprietarilor in sensul termenului dat de OG 27/2002

Asociatiile de proprietari nu sunt obligate sa aplice OG 27/2992, dar asta nu inseamna ca asociatiile de proprietari nu primesc reclamatiile de la proprietari. Trebuie sa le primeasca, sa le claseze, sa raspunda, sa rezolve.
Vad ca va legati mereu de termenul "clasare" si accentuati cu "in sensul termenului dat de OG 27/2002". Care credeti ca este sensul termenului de "clasare"? Clasare inseamna toate operatiile de la primirea sesizarii, inregistrarea, repartizarea, arhivarea.

Alte discuții în legătură

Termene raspunsuri sesizari petre_marian petre_marian buna ziua.as dori sa aflu in cat timp .este obligat presedintele asociatiei de proprietari sa raspunda la sesizari.daca este obligat sa raspunda in scris sau ... (vezi toată discuția)
Termen adresa presedinte asociatie proprietari ciungu ciungu Am facut o adresa presedintelui asociatiei de proprietari si am rugamintea sa-mi comunicati care este termenul de raspuns.Adresa nu se refera la lista de ... (vezi toată discuția)
Temei legal termene de raspuns arockz arockz Salutare colegi forumisti, In afara de termenul arhicunoscut de raspuns in 7 zile la contestarea cotelor de intretinere, specificat in HG 1588, exista un ... (vezi toată discuția)