avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... membru din comisia de concurs absent
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

membru din comisia de concurs absent

Cum se procedeaza daca in ziua desfasurarii interviului pentru un concurs de ocupare a unui post vacant presedintele comisiei de concurs lipseste ( se afla in CM)
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:36, 23 Iulie 2016
A fost un caz si la functionari publici dintr-o institutie publica ...nu am mentionat ca ANFP are competenta cu privire la personalul contractual.
Ultima modificare: Vineri, 22 Iulie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Eu stiu ca functionarii publici au legislatia specifica ,respectiv Legea nr.188/1999 siHotarârea de Guvern nr. 1209/2003 privind organizarea si dezvoltarea carierei functionarilor publici,de aceea sunt mirata ca s-a invocat un act normativ aplicabil bugetarilor contractuali
Nu a spus nimeni ca s-a invocat un act strict aplicabil personalului contractual la functionari publici, era doar o comparatie cu un caz similar ce a existat la un concurs de recrutare pentru un post de functie publica, unde ANFP-ul nu a impiedicat organizarea concursului pentru o astfel de situatie - din cate cunosc - ...... HG 1209/2003 este abrogata de 8 ani.

In prezent exista, HG nr. 611 din 4 iunie 2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea şi dezvoltarea carierei funcţionarilor publici

Ca o paranteza ,
exista principii de drept are se aplica in anumite situatii. De exemplu, analogia operează atunci când pentru o anumită situaţie juridică nu există norme juridice civile care să o reglementeze.
Cornel Vasile, Consilier juridic
Ok, fiecare cu opinia sa,pe mine nu ati reusit sa ma convingeti ,dar cel mai bine,pt ca exista niste ambiguitati , ar fi totusi ca utilizatorul sa ceara si un punct de vedere oficial de la organul ierarhic superior ,prin directia/depart. serviciul specializat al entitatii in care isi desfasoara activitatea!
ContSters391349, utilizator
Nici dvs pe mine nu ati reusit sa ma convingeti .
De asemenea, fiecare utilizator trebuie sa discearna singur in ce masura raspunsurile primite il pot ajuta in cazul supus dezbaterii. Nimeni nu poate impune sa urmeze un anumit sfat, parere sau idee.

:closedtopic:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisia de concurs fina fina Poate fi schimbat presedintele comisiei de concurs inainte de proba de interviu ? Motiveaza ca a avut neintelegeri cu unul dintre candidati. Multumesc. (vezi toată discuția)
Concurs recrutare functionar public vidmar vidmar Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti cum se poate contesta componenta comisiei de concurs atata timp cat aceasta nu este facuta publica si nici nu exista ... (vezi toată discuția)
Legalitate concurs contractuali gh3gh1 gh3gh1 o comisie de concurs dupa HG 286/2011 este formata dintr-un presedinte, 2 membri si un secretar de comisie. Unul din membri intra in concediu de odihna la data ... (vezi toată discuția)