avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere - Dezincriminare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere - Dezincriminare

Buna ziua,

In 2013 mi-a fost anulat permisul de conducere ca urmare a unei sentinte penala. In Feb. 2014 fapta a fost dezincriminata odata cu intrarea in vigoare a Noului Cod Penal.
In conformitate cu prev. art. 116 alin. (2^1) din OUG 195/2002 republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, “Persoana careia i-a fost anulat permisul de conducere ca urmare a condamnarii pentru o infractiune care a fost dezincriminata, in conditiile art. 4 din Codul Penal, se poate prezenta la autoritatea competenta pe raza careia isi are domiciliul sau resedinta, pentru eliberarea unui nou permis de conducere, in conditiile ordinului ministrului afacerilor interne prevazut la art. 24 alin. (5^3), fara a mai sustine examen si cu prezentarea documentului care atesta o astfel de situatie.
Am solicitat de nenumarate ori S.P.C.R.P.C.I.V. eliberarea unui nou permis de conducere dar mi-a fost refuzat de fiecare data motivandu-se ca permisul figureaza ca fiind ANULAT in baza de date. Desi Politia Rutiera sustine ca a facut mentiunile necesare in baza de date si ca eliberarea unui nou permis de conducere se face independent de permisul anulat pe Vechiul Cod Penal, S.P.C.R.P.C.I.V. refuza in continuare eliberarea unui nou permis de conducere. Practic de aproximativ 2 ani de zile ma poarta pe drumuri sustinand ca nu imi pot elibera permisul de conducere.

Ce se poate face in situatia asta? Daca as actiona in judecata S.P.C.R.P.C.I.V. credeti ca as avea castig de cauza.

Va multumesc anticipat! O zi buna!
Ultima modificare: Vineri, 22 Iulie 2016
Luca9, utilizator

Alte discuții în legătură

De ce trebuie să aștept 6 luni de la data executării pedepsei pentru a-mi recupera permisul? Larisa vtm Larisa vtm Stimate domn in conformitate cu art.335.ali2 ramas definitiv prin hotarare judecatoreasca ne avand interdictie asupra permisului de conducere find pedeapsa ... (vezi toată discuția)
Apel dosar penal alcoolemie florin992 florin992 Buna ziua, In data de 29.01.2015 am fost condamnat la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 3000 lei plus 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către ... (vezi toată discuția)
Caz penal bogdanmrg bogdanmrg Am verificat azi verdictul dat de judd câtor la cazul meu :\"Ora estimata: 08:30 Complet: P1 Tip solutie: Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin. (1), (4) ... (vezi toată discuția)