avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... De ce trebuie să aștept 6 luni de la data ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

De ce trebuie să aștept 6 luni de la data executării pedepsei pentru a-mi recupera permisul?

Stimate domn in conformitate cu art.335.ali2 ramas definitiv prin hotarare judecatoreasca ne avand interdictie asupra permisului de conducere find pedeapsa executata pentru ce trebuie sa astept 6 luni de la data executari pedepse pentru a_imi recupera permisu?? De oare ce judecatoria mia interzis art.66,alin2 pe o perioada de 2 ani
Ultima modificare: Luni, 25 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Permisul se anuleaza, trebuie sa va prezentati la examen pentru un nou permis de conducere.
ART. 116 OUG 195/2002
(1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:
#B
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii
sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
#M18
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
#B
c) a intervenit amnistia;
#M19
d) interzicerea dreptului de a conduce anumite categorii de vehicule stabilite de instanţă prevăzută la art. 66 alin. (1) lit. i) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.
#B
(2) Persoana căreia i-a fost anulat permisul de conducere, înainte de intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, ca urmare a săvârşirii, într-un interval de 6 luni de la restituirea permisului de conducere, a unei fapte care atrăgea suspendarea exercitării dreptului de a conduce, se poate prezenta la examen în vederea obţinerii unui nou permis de conducere, fără a fi necesară trecerea vreunui termen de la data aplicării măsurii administrative.
#M19
(2^1) Persoana căreia i-a fost anulat permisul de conducere, ca urmare a condamnării pentru o infracţiune care a fost dezincriminată, în condiţiile art. 4 din Codul penal, se poate prezenta la autoritatea competentă pe raza căreia îşi are domiciliul sau reşedinţa, pentru eliberarea unui nou permis de conducere, în condiţiile ordinului ministrului afacerilor interne prevăzut la art. 24 alin. (5^3), fără a mai susţine examen şi cu prezentarea documentului care atestă o astfel de situaţie.
(2^2) În situaţia în care anularea permisului de conducere nu a fost dispusă până la depunerea cererii de restituire de către titularul permisului de conducere, condamnat definitiv pentru o infracţiune care a fost dezincriminată, în condiţiile art. 4 din Codul penal, şeful serviciului rutier competent dispune restituirea acestuia, în baza documentului care atestă o astfel de situaţie.
#B
(3) Pentru prezentarea la examen în vederea obţinerii unui nou permis de conducere, persoana aflată în una dintre situaţiile prevăzute la alin. (1) şi (2) trebuie să facă dovada că:
#M1
a) este aptă din punct de vedere medical;
#B
b) nu a fost condamnată prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru una dintre infracţiunile prevăzute la art. 24 alin. (6), cu excepţia cazurilor în care a intervenit una dintre situaţiile prevăzute la alin. (1).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal Vlad Niga Vlad Niga Bună ziua! Am o problema destul de mare. În același dosar este înscris conducere fără permis (fiind suspendat) + lovire sau alte violente. Dacă mă ... (vezi toată discuția)
Permisul de conducere suspendat sau anulat Grigorie Valentin Grigorie Valentin Cum pot recupera permisul de conducere reținut pentru alcool (vezi toată discuția)
Cand pot da examen pentru permis auto din nou? gaabytzu gaabytzu Buna ziua, Mi s-a anulat permisul pentru alcool la volan, si am primit un plic acasa in care scrie urmatoarele: \" Va comunicam ca la data de 16.12.2015 ... (vezi toată discuția)