avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Incadrare fapta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Incadrare fapta

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu incadrarea unei fapte
Speta pe scurt:conflict spontan ,inculpatul aplica victimei intr-o perioada foarte scurta de timp 10-15 sec 2 lovituri la cap,2 la torace si un picior in spate cu intensitate mare(rezultand fracturarea unei coaste care a perforat plamanul-hemopneumotorax) .Victima pleca pe picioarele sale acasa nu depune plangere iar dupa 10 zile se interneaza in spital si dupa alte 3 zile de la internare moare.
Referitor la speta mai sus mentionata care credeti ca este incadrarea faptei:lovituri cauzatoare de moate sau omor,si daca aveti cunostinta despre o speta asemanatoare in care victima pleca pe picioarele sale ,nu se interneaza si decedeaza...va multumesc si astept parerile dumneavoastra .


Cel mai recent răspuns: Marian Bucur , Avocat 22:03, 25 Iulie 2016
In situatia de fata un lucru e clar, nu cred ca poate fi acuzat de omor, atat timp cat n-a murit pe loc, n-a fost omorat cu buna intentie pe moment.
Sansele cele mai mari ar fi sa fie acuzat de lovituri cauzatoare de moarte, acum depinde de multe chestii, nu sunt specializat, dar logic vorbind nu poate fi vorba de omor.

Da, cel mai probabil este lovituri cauzatoare de moarte. Depinde de victima, de faptuitor, de intensitatea lovituri s.a.m.d., spre ex. daca loveste un copil de 14 ani un luptator profesionost, ai putea stabili o intentie indirecta, dar asta-i exemplu extrem.
E posibil sa se încadreze juridic pe omor si nu pe LCM.

Fapta se încadrau probabil pe tentativa de omor dacă nu deceda victima.

E omor cu intenție indirecta.

Ca sa se poată spera la LCM ar trebui sa își angajeze avocat care sa se descurce foarte bine pe parte medico-legala specializare omoruri și expert parte.

Începeți din faza de urmarire penala apărarea și nu mai târziu.

Nu e sigur ca se poate face ceva dar se vor analiza actele medicale și va veți lamuri.

Poate se găsește o chichița...
Ultima modificare: Duminică, 24 Iulie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
cu tot respectul, daca se loveste cu mana in zona capului, toracelui, apoi cu piciorul in zona toracelui, intr-un conflict spontan, pe o perioada scurta de timp, mai ramane de stabilit intensitatea, duc de regula la o incadrare de LVCM, si nu la o tentatuva la omor, mai ales ca-i greu de probat intentia indirecta, fiind un dubio pro reo .Nu zic ca nu poate fi vorba si despre un omor, asa cum am dat si exemplu mai sus se poate, dar strict pe ce-i scris tind sa cred ca e vorba despre LVCM
Eu va apreciez și chiar m-ați surprins plăcut pentru ca stagiarii de vreo 10 ni nu am remarcat sa înțeleagă dreptul prea bine însă în cazul dat foarte probabil încadrarea se va face pe omor dacă nu e o chichița undeva și va spun ca trebuie adânc căutată...

LCM poate fi de la un pumn și victima cade curajul de bordura și moare pelicula sau mai târziu.
La un pumn șansele de LCM sunt mari de tot după estimarea mea.
Contează foarte mult cm considera IML.
De aceea am spus eu ca e vorba de o sfera unde profesionalismul ciminalistic si medico-legal contează enorm.

Dar degeaba scriu adesea ca nu se înțelege...
Nu de dvs. e vorba Av. Stagiar 2014...
Oamenii nu punctul în fata și spera fără temei ceva și atunci când înțeleg ca e lata...E praf târziu...

Poate ca nu e chiar drept sa fie considerat omor dar cine a zis ca legea e mereu dreapta...când e vorba de interpretarea ei...

Alte discuții în legătură

Omorul calificat-lcm roberto3 roberto3 Buna ziua! Vreau sa intreb daca loviturile cauzatoare de moarte se considera omor in fapt consumat sau doar lcm. Sunt infractiuni diferite? Va intreb pentru ca ... (vezi toată discuția)
Ce fel de infractiune? nebunel18 nebunel18 Faptul de-a arunca cu o piatra dupa cineva, daca acesta din urma il omoara ce fel de omor este? Deoarece agresorul doar avea intentia de-al rani grav, ... (vezi toată discuția)
Incadrare juridica ContSters213050 ContSters213050 Daca victima l-a lovit pe inculpat cu o carja peste spate şi, încercand sa îl loveasca din nou, inculpatul a prins cârja şi apoi i-a dat drumul, victima ... (vezi toată discuția)