avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordarea tichetelor de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordarea tichetelor de masa

Buna ziua,

daca angajatorul decide sa acorde tichete de masa tuturor angajatorilor incepand cu luna "x", printr-o decizie de modificare a R.I. - unde se precizeaza ca se completeaza R.I., capitolul salarizare, cu aliniatul privind acordarea tichetelor de masa, data in care se acorda, etc. Este ok cum s-a procedat? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:10, 6 Februarie 2019
Multumesc pentru raspuns!
Sunt chiar curioasa, din totalul firmelor care acorda tichete de masa, cate le acorda conf. legislatiei? Noi am ales sa o facem, dar in loc sa ne ajute procedura impusa de stat, ne ingreuneaza munca. Nerespectarea procedurii de distribuire a tichetelor poate ridica probleme la un control ITM sau finante? Exista cazuri?!
Probabil ca, cei de la Finante pot ridica problema . ITM-ul are competenta doar in situatia in care nu se acorda in conditiile in care exista prevederi aplicabile la nivel de angajator.
AndradaCristu a scris:

....
. Nerespectarea procedurii de distribuire a tichetelor poate ridica probleme la un control ITM sau finante? Exista cazuri?!


Finantele pot fi interesate doar de faptul ca cuantumul tichetelor acordate sa fie cumulat in castigul brut salarial al lunii pt care se acorda,pt a putea fi impozitate cu 16%,iar despre ITM ati primit lamurirea de la colegul freeelis.
La zilele speciale se dau bonurile de masa
Potrivit legislatiei, nu se acorda tichete de masa pentru perioadele in care salariatii:
a) isi efectueaza concediul de odihna, potrivit Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, republicta, cu modificarile si completarile ulterioare, potrivit Hotararii Guvernului nr. 250/1992 privind concediul de odihna si alte concedii ale salariatilor din administratia publica, din regiile autonome cu specific deosebit si din unitatile bugetare, republicata, cu modificarile ulterioare, si respectiv, potrivit contractelor colective de munca;
b) beneficiaza de zile libere platite, in cazul unor evenimente familiale deosebite, potrivit prevederilor Legii nr. 53/2003, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv ale Ordonantei Guvernului nr. 6/2007 privind unele masuri de reglementare a drepturilor salariale si a altor drepturi ale functionarilor publici pana la intrarea in vigoare a legii privind sistemul unitar de salarizare si alte drepturi ale functionarilor publici, precum si cresterile salariale care se acorda functionarilor publici in anul 2007, aprobata cu modificari prin Legea nr. 232/2007, cu modificarile ulterioare, precum si de zile festive si de sarbatoare legale sau de alte zile libere acordate conform Hotararii Guvernului nr. 250/1992, republicata, cu modificarile ulterioare, si, respectiv, contractelor colective de munca;
c) potrivit dispozitiilor legale, sunt delegati sau detasati in afara localitatii in care isi au locul permanent de munca si primesc indemnizatie zilnica sau lunara de delegare ori de detasare;
d) se afla in concediu pentru incapacitate temporara de munca, sunt absenti de la locul de munca ori se afla in alte situatii stabilite de angajator impreuna cu organizatiile sindicale ori, dupa caz, cu reprezentantii salariatilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere date de guvern Emilia Nastasa Emilia Nastasa Lucrez într o societate la Tura. Dacă lucrez de Crăciun, 1,2 ianuarie, etc și în luna respectiva eu nu primesc bon de masa pe ziua festiva dar când îmi ... (vezi toată discuția)
Acordarea tichetelor de masa in cazul recuperarii orelor suplimentare dancerhd dancerhd avem urmatoarea situatie: in luna ianuarie norma grafica lunara este de 176 ore,/23 zile lucratoare , salariatul care lucreaza in ture de 12/24 efectueaza un ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa cuvenite Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua Un angajat poate primi mai multe tichete intr-o luna decat nr. de zile lucratoare din luna respectiva? Va multumesc! (vezi toată discuția)