avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu o lamurire: mama mea vrea sa-i lase fratelui meu casa ca si donatie (eu sunt sora lui si sunt total de acord).

Va rog sa-mi spuneti daca o primeste ca si donatie daca sotia lui are vreun drept asupra ei in cazul divortului?

multumesc de ajutor
Cel mai recent răspuns: solodiuc , utilizator 10:56, 20 August 2009
Donatia va fi perfectata respectand forma autentica , ad validitatem , iar consimtamantul ambilor soti e obligatoriu ,exprimat in fata notarului public , altfel , actul e supus nulitatii relative.

casa este a parintilor nostri. mama se gandeste sa i-o lase fratelui meu

Mama dumneavoastra trebuie sa-i comunice sotului intentia de a transmite printr-un act de donatie acest bun .
Ultima modificare: Miercuri, 19 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Astfel cum a sesizat colega Stoica Ioana .... In acest caz -in care bunul este comun al sotilor, parintii dvs.- donatia nu poate fi facuta decat de ambii parinti .. nu numai de catre mama dvs.
Sanctiunea este cea indicata ...
apaidiu a scris:

Astfel cum a sesizat colega Stoica Ioana .... In acest caz -in care bunul este comun al sotilor, parintii dvs.- donatia nu poate fi facuta decat de ambii parinti .. nu numai de catre mama dvs.
Sanctiunea este cea indicata ...

amandoi soti- parinti sunt de acord sa-i lase casa dar fara sa riste sa o piarda(chiar si jumatate) in urma divortului.

acum am inteles

multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 19 August 2009
manusa, utilizator
Odata instrainat acest bun imobil , nu va fi supus partajarii , in caz de divort.
Ultima modificare: Joi, 20 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
apartamentul in care locuiesc este donatie de la mama mea (cu clauza viagera); doresc sa divortez dar sotul ma ameninta ca are si el dreptul la apartament deoarece , la momentul donatiei, mama achitase doar o parte din contravaloarea imrumutului de la CEC( stiti modalitatea de vanzare a apartamentelor imediat dupa revolutie) iar restul a fost achitat dupa ce s-a semnat actul, in cativa ani!
intrebare: pot ramane in apartament dupa divort, considerandu-l bun propriu sau , pentru partea pe care am achitat-o impreuna cu sotul dupa intocmirea actului de donatie si el are dreptul la locuinta( sau la o suma de bani); ma intereseaza cine va ramane de drept in apartament?
multumesc
Ultima modificare: Joi, 20 August 2009
solodiuc, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ContSters192876 ContSters192876 Ce fel de act trebuie sa fac pentru a imi ramane casa parintilor mie, fara sa poata a fi impartita cu fratele, sau sotul meu in caz de divort. Multumesc (vezi toată discuția)
Proprietarii casei Corina271 Corina271 Am si eu o nelamurire. Eu port numele sotului si mama mea vrea sa faca acte pe casa.Cum trebuie sa procedam? Trebuie sa-l treaca si pe sotul meu in actul de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! i-am donat fratelui meu bani pentru a cumpăra o casă. M.Badea M.Badea I-am donat fratelui meu bani pentru a cumpara o casa în anul 2018. Anul acesta el a divorțat de soția lui. Exista vreo posibilitate de a obține casa la ... (vezi toată discuția)