avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Legea 142 din 2016
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Legea 142 din 2016

Am lucrat in grupa intai de munca patru ani si sapte luni si peste 17 ani in grupa a doua si grupa deosebita de munca. Conform Legii pensiei beneficiez de o reducere a varstei de pensionare de doi ani pentru cei patru ani lucrati in grupa intai. Va rog sa-mi spuneti daca cele sapte luni lucrate in grupa intai de munca (fractie de an care nu participa la nicio reducere...) se vor adauga la perioada lucrata de mine in grupa a doua si deosebita (pentru reducerea varstei...) asa dupa cum inteleg eu din textul legii142 din 2016 ? Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 26 Iulie 2016
danbradeanul, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 15:52, 26 Iulie 2016
Da.
Se cumuleaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare prin reducerea varstei cu grupa ii de munca Cazacu Stefan Cazacu Stefan Care este perioada minima de timp lucrata in grupa a II-a de munca, pentru a beneficia de reducerea varstei de pensionare ? (conform ultimelor modificari ... (vezi toată discuția)
Reducerea varstei standard de pensionare pentru perioada lucrata in grupe de munca lucretia_filipovici lucretia_filipovici Sunt nascuta in data de 12.03.1959, sex feminin. Am lucrat o perioada de patru luni si sapte zile(15.08.1978-22.12.1978) in grupa I 100% radiatii ionizante.Din ... (vezi toată discuția)
Modificarea varstei de pensionare craciun vilia craciun vilia In ce consta modificarea de joi pentru luarea in calcul a fractiilor lucrate in grupa de munca.Daca am lucrat in grupa I de munca 8ani si 9luni ;cele noua luni ... (vezi toată discuția)