avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Raport zilnic casa marcat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Raport zilnic casa marcat

se mai intocmeste si monetar in cazul in care se scoate rapotul zilnic la casa de marcat?
daca da ce lege reglementeaza acesata?#-o
Cel mai recent răspuns: al3x90 , utilizator 16:38, 25 Iulie 2013
corneliamagda a scris:

Intr-adevar monetarul nu mai este obligatoriu.
Dar in practica, eu recomand folosirea acestuia, deoarece sunt situatii cand orarul unor societati comerciale, ce desfasoara activitati de vanzare cu amanuntul, solicita existenta a doua schimburi sau chiar daca este un singur schimb, cel care preda banii la casierie, trebuie sa aiba dovada depunerii banilor, ceea ce pe raportul fiscal nu poate fi trecut.
Din experienta, va spun ca au fost situatii cand gestionarul, neavand semnatura celui caruia i-a predat banii, a fost bun de plata.



bun, si daca in timpul zilei, predau bani din casa - plati facturi sau altele - ( nu stiu cat de legal este), cum fac monetarul seara? Si mai sunt si bonurile, care imi apar pe Z, dar nu am rubrica pentru ele pe monetar.
Si inca ceva ( off topic ), cum e corect sa se procedeze cu bonurile. unde se trimit ( magazinul la care lucrez e in judetul Arad ), cum, cand ? ( stiu ca toate astea ar trebui explicate de catre contabilul firmei, dar credeti'ma, e poveste lunga si complicata :)) .
Ultima modificare: Joi, 25 Iulie 2013
al3x90, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monetar nicolpa nicolpa Monetaru mai este obligatoriu?Din cate stiu nu dar in aceste conditii pe baza a ce se predau banii?Pe baza de dispozitie de incasare? (vezi toată discuția)
Acte contabile pfa sorinnell sorinnell buna, mi-am deschis si eu un magazin mixt pe PFA neplatitor de TVA. Ati putea sa ma luminati si pe mine un pic? Am intrebat ce acte de evidenta contabila ... (vezi toată discuția)
Bună seara, lucrez la o firmă cu încasări destul de mari ... Vulpishor Vulpishor Bună seara, lucrez la o firmă cu încasări destul de mari zilnic, seara când predau banii ii predau in baza z ului scos din casa de marcat, întrebarea mea ... (vezi toată discuția)